Kosárlabda Női NBI Női NBI/A Röplabda

Fókuszban az fizikum

Vass Bence 2019 augusztusában csatlakozott NBI-es női kosarasaink és röpiseink mellé erőnléti trénereként. A lányok gyorsan megismerkedhettek vele, hiszen heti 5 edzést tartott nekik az alapozó időszakban. A szezonra történő felkészülés akkor olyannyira hatékonyan sikerült, hogy az első mérkőzések után több játékosunk is jelezte: soha nem érezte magát ilyen jó állapotban.

A szezon közben heti 3 alkalommal zajlott a közös munka, ami nagyban hozzájárult lányaink megfelelő erőnléti állapotához. Kosarasaink és röpiseink egyaránt az elmúlt évek legsikeresebb szezonját futották, így a fejlődés látványos volt, és az eredmények magukért beszéltek.

A vírushelyzet felborította a terveinket és a bajnokság befejezését is, de a csapat hamar felismerte, hogy nincs idő tétlenségre, és folytatni kell az érdemi munkát. Ennek megfelelően Bence hétről hétre készült otthon elvégezhető gyakorlatokkal, és online meetinget is tartott a lányoknak.

Női kosarasaink májusi újrakezdésénél egyből jelen volt, azóta pedig a speciális erőfejlesztést tűzte ki fő célul. Elmondása szerint most olyan gyakorlatokra is van idejük, melyekre korábban nem volt a szezon közelsége vagy éppen a mérkőzések sűrűsége miatt. A stábbal karöltve további fejlődésre számítanak a következő idény kezdetére, ugyanakkor pontosan tudja mindenki, hogy a riválisok is gőzerővel készülnek, és a lehető legjobb formát szeretnék előidézni a szeptemberi rajtra.

Bence egyesületünkhöz női kosarasaink vezetőedzője, Magyar Bianka által került, és az edzések mellett rendre jelen volt a mérkőzéseken is. Az elmúlt szezon kedvenc momentuma számára is a márciusban Pécsett megrendezett Magyar Kupa, és az ottani szereplés volt.

Női röpiseinkkel is megkezdődik nyáron a közös munka, fókuszban náluk szintén a fizikum fejlesztése lesz, majd a szintentartás a szezon egésze alatt. NBI-es röplabdázóink az edzéseiket várhatóan a hagyományos alapozó időszakban kezdik majd el a nyár második felében.

A közös munkához és a legjobb forma eléréséhez kívánunk sok erőt és sikert csapatunknak!

#hajráTFSE
#VassBence