Női NBI Röplabda

Az első idegenbeli bajnoki mérkőzésünk következik!

Az NB I-es tabellát vezető női röplabdásaink szombaton 19 órától a Gödöllői RC ellen lépnek pályára a MATE Sportcsarnokban.

Az aktuális rivális GRC 6 ponttal jelenleg a tabella 7. helyét foglalja el. Az általuk lejátszott 4 mérkőzésből két győzelem (Kispest, Budaörs) és két vereség (Veszprém, Vasas) áll a nevük mellett. Ezzel szemben a mieink hibátlanul menetelnek, négy győzelemmel (BVSC, Szeged, Kispest, MTK), 12 ponttal foglalják el a pódium tetejét.

A 2022/23-as idény során kétszer találkoztunk a gödöllőiekkel. Mind a kettő bajnoki összecsapás során 3:1-es győzelemmel hagytuk el a pályát, amiért keményen meg is kellett dolgoznunk. Aktuális ellenfelünk játékoskerete nem sokat változott az előző szezonhoz képest. Két korábbi röplabdázónk, Halla Petra és Nagy Viktória is a gödöllőiek gárdáját erősíti.

Lányaink az idei felkészülés során is megvívtak már egyszer a Gödöllői RC-vel egy edzőmérkőzés keretében, ahol 5:0-ás győzelmet arattak. Az ott mutatott harcias, koncentrált játékot kell reprodukálnia szombaton Joel Olazábal Herrea tanítványainak az újabb sikerhez.

Több poszton is bevethető játékosunk, Villányi Brigitta így vélekedik az elkövetkezendő találkozóról: „A Gödöllő csapatával mindig nagyon kiélezett csatákat szoktunk vívni, így erre számítunk most is. Fegyelmezett, stabil, fókuszált, valamint okos megmozdulásokkal teli játékra lesz szükség, és le kell redukálnunk a hullámvölgyek számát a győzelem érdekében.”

A mérkőzést az alábbi youtube csatornán lehet majd élőben követni:
https://www.youtube.com/@godolloiroplabdaclub5022

Női NB I. – 5. forduló
Gödöllői RC – TFSE (11.11. 19:00)
MATE Sportcsarnok, Gödöllő

Mindent bele lányok, hajrá TFSE!