Férfi Extraliga Férfi NBI Röplabda

A végére érkeztünk meg a DEAC ellen!

Extraligás férfi röplabdacsapatunk 3 szettben maradt alul a DEAC röplabdacsapatával szemben.

A mérkőzés legelején még tudtuk tartani a lépést ellenfelünkkel, ám a komoly játékerőt képviselő DEAC-nak sikerült ellépnie a szett közepén (16-9). Sajnos a debreceniek előre nyomulását csapatunk vezetőedzője, Nagy Gergely időkérése sem tudta megtörni. A házigazda agresszív játékkal viszonylag simán, 25-14-re behúzta az első szettet.

A következő etap sem alakult másképp, a játszma egészében tapasztaltabb riválisunknak állt a zászló. TFSE-s röplabdásaink végig küzdöttek. Több szép megoldást mutattak fiaink, ám ez édes kevés volt ahhoz, hogy fel tudjuk venni a versenyt a domináns debreceniekkel, akik ismételten nyertek ebben a szettben (25-11).

A harmadik játszma elején a DEAC játékosai több hibát vétettek, amit a TFSE-s röplabdások sikeresen ki is használtak. Fiaink összekapták magukat, támadó játékot kezdtünk el produkálni. A szett közepén Tóth Kristóf hatékony pontjainak köszönhetően át is vettük a vezetést, az eredményjelző 14-16-ot mutatott a mi javunkra. A debreceniek sem adták könnyen magukat, 20-20-nál már egyenlő volt az állás. Gebhardt Norbert és Tóth Kristóf kíméletlen ütéseinek köszönhetően szettlabdához érkeztünk (23-24), de a játszma pozitív kimenetelű lezárása ezúttal sem sikerült (26-24), a hazai csapat hátom szettben aratott diadalt.

Négyesütőnk, Gebhardt Norbert így látta az összecsapást: „Sajnos a mai mérkőzés elején nem találtuk a saját játékunkat. Sok hibával játszottunk, viszont az ellenfelünk szinte hiba nélkül. A pozitívum, hogy sikerült magunkra találni a harmadik szettben és teljesen megváltozott a játék képe. Úgy gondolom, akkor megfelelő partnere voltunk a DEAC-nak. Sajnáljuk, hogy azt a játszmát nem tudtuk megnyerni, de dolgozunk tovább, hogy ezt a fajta játékunkat egy egész meccsen fent tudjuk tartani.”

DEAC KTF – TFSE 3:0 (-14, -11, -24)

DESOK Sportcsarnok, 85 néző. V: Takács Á., Adler L.

TFSE: Quintz 2, Tóth K. 13, Gebhardt 8, Mihucz 3, Tóth M. 1, Merkler 2. Csere: Laczi (liberó), Balázs B. 4, Fenyő, Füzék. Vezetőedző: Nagy Gergely.

Férfi röplabdásainkra jövő héten is nehéz mérkőzés vár. Következő ellenfelük a 2022/23-as idény bronzérmese, a Pénzügyőr SE lesz. A mérkőzés hazai pályán, a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban kerül megrendezésre.

Gyerünk srácok, hajrá TFSE!