Női NBI Röplabda

Három szettben lepett meg minket a Gödöllő!

Női NB I-es röplabdacsapatunk 0:3-as vereséget szenvedett első idegenbeli mérkőzésén a régi rivális Gödöllői RC csapatától.

Már az első szettben megleptek minket a gödöllőiek. Agresszív támadásaikkal és pontos blokkmunkájukkal szemben nem tudtunk hatékony védekezést felmutatni. A játszma közepére akkora előnyt alakított ki a GRC (17-8), hogy lányainknak nem sok esélye maradt a fordításra. Joel Olazábal Herrea tanítványai nem tudtak szépíteni, a szett 25-13-ra zárult.

A második etap kiélezettebben alakult, TFSE-s lányaink elkezdték a saját játékukat játszani. Csapatunk a szett során többször is ellépett pár ponttal (0-4, 9-12, 10-13), de a fegyelmezett gödöllőieknek mindig sikerült ledolgozni a hátrányukat. A végjáték elején is nekünk állt a zászló (19-21), ám a bátrabb és offenzívebb GRC szettlabdához jutott 24-23-nál, amit sikeresen be is fejezett (25-23).

A harmadik játszma az előzőhöz hasonlóan alakult. Röplabdásaink erőteljesen meneteltek előre a szett elején (3-6), ám a játszma közepén a gödöllői lányok átvették az irányítást (18-13). Csapatunk ezt nem hagyta annyiban, nagy küzdésnek árán 21-21-nél már egált mutatott az eredményjelző. Lányaink előrenyomulását ellenfelünk vezetőedzőjének, Szalay Attilának sikerült megtörnie időkérésével, és a GRC csapata ismételten játszma, ezzel egyidejűleg mérkőzéslabdához is jutott (24-22). A TFSE csapata sajnos nem tudta kivédeni ellenfele támadását, így a mérkőzésből a Gödöllői Röplabda Club került ki győztesen (25-23).

Lányaink ezzel elszenvedték első szezonbeli vereségüket az NB I-ben. Legutóbb a 2019/20-as évad során fordult elő, hogy három szettben maradtunk alul a bajnokság alapszakaszában.

GRC – TFSE 0:3 (-13, -23, -23)

MATE Sportcsarnok, 107 néző. V: Gyulai G., Suba I.

TFSE: Kökény N. 2, Tatár 15, Tettamanti 4, Kis D. 4, Tátrai Zs. 1, Zen 3. Csere: Boller, Weidemann (liberók), Budaházy 1, Kiss N. 5, Turcsányi 2, Villányi 5. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

Következő ellenfelünk a BDSE csapata lesz, akik ellen szintén idegenben lépünk pályára. A budaörsi röplabdacsapat jelenleg a tabella 6. helyét foglalja el. A 2022/23-as szezon során röplabdásaink kétszer is 5 szettes mérkőzésen vívtak meg a budaörsiekkel, amelyek során mindkettőből győztesen kerültek ki. A BDSE csapata mindig is nívós ellenfélnek bizonyult, idén is izgalmas mérkőzésre számítunk ellenük.

Sok sikert lányok, hajrá TFSE!