Egyéb kategória Judo

A 2. meccs volt a vízválasztó!

Nerpel Gergely órásit harcolt a 2022-es budapesti cselgáncs Grand Slam-en! A TFSE fiatal kiválóságának a nagyobb rutinnal rendelkező ellenfelek sem jelentettek akadályt és szépen menetelt a legjobbak közé. A bronzmérkőzésen Beka Gviniasvili (grúz) volt az ellenfele, aki a tavalyi EB-n második lett, illetve a World Tour-on 24 érmet gyűjtött. Sajnos sikerült győznie és eloroznia a bronzérmet, de Gergely nem búslakodik, hiszen fantasztikus teljesítményt nyújtott, amivel 63 helyet lépett előre a világranglistán!

Forrás: ijf.org

Nerpel Gergely beszámolója:
„Nagyon jó hétvége volt, már az első meccs után éreztem azt is, hogy jó formában vagyok. Először egy észt srácot győztem le, aki kellemtlen balos ellenfél volt, de a második meccs volt a vízválasztó! A világranglista 2. helyezettjével kellet megküzdenem, de a hosszabbításban sikerült legyőznöm.

Forrás: Illyés Tibor – MTI

Ezután jött egy holtpont az olasz ellenfél ellen és sajnos kikaptam. Vigaszágon egy szintén rutinos, több Grand Slam győzelemmel rendelkező és kétszeres ázsia bajnokot tudtam legyőzni egy leszorítással. A bronzmeccsen pedig a grúz az nagyon erős volt, nem igazán tudtam vele mit kezdeni, de megkellett tapasztalnom ezt is, hogy még van hova fejlődnöm.”

Gratulálunk a lenyűgöző teljesítményhez Gergely, csak így tobább!