Egyéb kategória

Újra a győztes úton!

NB I-es női röplabdásaink három szettben múlták felül a Budaörs csapatát hazai pályán, ezzel a tabella második helyére léptek fel.

Csapatunk lassan lendült bele a mérkőzésbe, játékosaink eleinte nehezen találták a pályát (4-10). Szerencsére a kezdeti bizonytalanság az idő előrehaladtával stabil megoldásokká formálódott, röplabdásaink egy ponton túl elkezdtek önfeledten játszani. 17-17-nél sikerült is beérniük az ellenfelet, majd a végjátékban nem kegyelmeztek és Kis Dorottya ütésével sikeresen lezárták az első etapot (25-21).

A második és harmadik szettben a TFSE játéka kezdett összeállni, lányaink végig vezettek mindkét játszmában. Az etapokban Tatár Gréta határozott befejezéseivel sikerült előre menetelni, lelkesen játszó riválisunkat nem volt lehetősége felzárkózni. Lányaink lendülete egészen a szettek végéig kitartott, a második játszmát 25-16-ra, míg a harmadikat Budaházy Boglárka szettlabdája után, ismét Kis Dorottya pontjával 25-17-re nyerte csapatunk.

Villányi Brigitta szavai a fontos győzelmet követően: „Nehezen indult a mérkőzés, sajnos nem sikerült fejben megérkezni, de aztán az álmoskás légkörből sikerült felébredni, voltak már pillanatok, amik közelítettek ahhoz, amire képesek vagyunk. A lényeg az, hogy bezsebeltük a 3 pontot, haladunk tovább az úton és készülünk az alapszakasz végjátékára.”

TFSE – Budaörsi DSE-EMERICUS SE 3:0 (-21, -16, -17)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, 133 néző. V: Bibók F., Vigh A.

TFSE: Turcsányi 3, Tatár 18, Tettamanti 6, Kis D. 13, Tátrai Zs. 6, Zen 6. Csere: Boller, Weidemann (liberók), Budaházy 4, Kökény, Török 2, Vámos 1, Villányi 1. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

Röplabdásaink legközelebb a Veszprém otthonában küzdenek meg a hazaiakkal. A VESC jelenleg a tabella 5. helyén áll, egy ponttal lemaradva a fölöttük lévő GRC egyesületétől. A veszprémiekkel csapatunk már megmérkőzött idén januárban, ahol 3:0-s győzelmet sikerült aratni hazai pályán.

Gratulálunk lányok, hajrá TFSE!