Kosárlabda Női NBI/A

Visszatekintő #6

Női kosárlabdacsapatunk 2020/2021-es szezonjára visszatekintő rovatunk hatodik és egyben utolsó részében a Play-Off küzdelmeire tekintünk vissza!

Az alapszakaszban elért hetedik helyünk azt jelentette, hogy a rájátszás első körében az UNI Győr MÉLY-ÚT együttese ellen kell a parkettra lépnünk. Az eddigiekben sajnos egyszer sem sikerült térdre kényszeríteni Rába parti riválisunkat, úgyhogy itt volt a remek alkalom ezen rossz széria megszakítására.

A mérkőzés ennek ellenére nem a mi szájunk íze szerint kezdődött és az első negyed után már tetemes előnyre tett szert a hazai alakulat. A folytatásban valamelyest feljebb tudtunk zárkózni, ami kissé el is bizonytalanította a győrieket, de a harmadik negyed végétől kijött az, hogy hosszabb paddal rendelkeznek, jobban bírják ezt a tempót, így végül megnyerték a találkozót.

Végeredmény: Uni Győr MÉLY-ÚT – TFSE-MTK 93-75 (26-15, 16-23, 24-21, 27-16)

Hiába küzdöttünk nagyot sajnos nem tudtuk felvenni a győriek tempóját.
Forrás: mkosz.hu

A párharc visszavágója sokkal jobban indult a számunkra, de ezúttal sem sikerült lépéselőnybe kerülni. A büntetődobásaink többsége sikertelen volt, a középtávoli sikeres kísérleteink pedig jócskán elmaradtak a győri csapat által hozottakhoz képest. Az utolsó negyedben még adódott némi reménysugár a győzelem megszerzésére, viszont az a lendület már későinek bizonyult.

Végeredmény: TFSE-MTKUni Győr MÉLY-ÚT 75-85 (22-23, 20-25, 14-20, 19-17)

Brianna Kiesel egészen elképesztő formát mutatott, sajnos nem tudtuk őt megállítani.
Forrás: Nagy Péter János

A Győr elleni párharc elvesztése után biztossá vált, hogy az 5-8. helyért zajló mérkőzéseken folytatjuk a Play-Off küzdelmeit.

A Ludovika FCSM-Csata volt a következő ellenfelünk, akiket a Szekszárd együttese búcsúztatott. A pesti alakulat ellen az alapszakaszban ugyan nem tudtunk dűlőre jutni, de a Városmajorban meg tudtuk őket szorongatni, így mindenképpen bizakodóan vártuk az összecsapást! A találkozó első félideje ígéretesen alakult, hiszen a nagyszünetben csupán három pont volt a hátrányunk annak ellenére, hogy Magyar Bianka kénytelen volt mind Alisia Jenkinst mind Chanise Jenkinst mellőzni a keretből.

A második játékrészre feljavultak a lányok, jóval határozottabbak voltak az ellenfélnél és végül érvényesült az egységben az erő elv!

Végeredmény: Ludovika-FCSM Csata – TFSE-MTK 66-73 (21-15, 13-16, 15-20, 17-22)

Csapatként harcoltunk, csapatként diadalmaskodtunk!
Forrás: mkosz.hu

A párharc a Városmajorban folytatódott és biztosak lehettünk abban hogy a Csata kettőzött erőkkel fog érkezni hozzánk. A szoros első negyed után ez be is igazolódott, hiszen a második tíz percben tetemes előnyre tett szert a vendég együttes. A folytatásban ugyan tapadtunk a vendégekre, de a korábban összeszedett hátrányunkat már nem tudtuk ledolgozni.

Végeredmény: TFSE-MTKLudovika-FCSM Csata 73-82 (21-20, 18-29, 15-14, 19-19)

Lelik Rékának túl sok teret hagytunk, amit ki is tudott használni.
Forrás: Nagy Péter János

Jöhetett tehát a harmadik, mindent eldöntő találkozó, a Ludovika Arénában. A párharc ezen összecsapása kisértetiesen hasonlóképpen alakult, mint az első. Nagyobb különbség nem tudott kialakulni a felek között, azonban a lendület és a pontosság hiányzott a mieinkből, a Csata pedig remekül játszott és összességében megérdemelten jutott tovább a küzdelemből.

Végeredmény: Ludovika-FCSM Csata – TFSE-MTK 71-64 (21-20, 20-13, 13-17, 17-14)

A Csata elleni vesztes párharc után következett a 7-8. helyről döntő helyosztó, ahol a PEAC-Pécs volt az ellenfelünk.

Az első találkozóra Pécsett került sor. A meccs első felében inkább az üldöző szerep hárult ránk, amin ugyan valamelyest sikerült változtatni, de végül a szerencse sem állt mellénk, így vesztesen hagytuk el a pályát.

Végeredmény: PEAC-Pécs – TFSE-MTK 65-63 (18-15, 13-11, 16-17, 18-20)

Németh Alma hatalmas elánnal játszott Pécsett!
Forrás: mkosz.hu

Az első találkozó fényében tudtuk, hogy van keresnivalónk a pécsiekkel szemben, de ezt a pályán is bizonyítani kellett. Sajnos azonban ez nem sikerült és a legutóbbi találkozóval szemben ezúttal jóval könnyedebben győzött le minket a pécsi együttes, így végül a 8. helyen fejeztük be a 2020/21-es szezont!

Végeredmény: TFSE-MTK – PEAC-Pécs 62-80 (10-27, 18-24, 16-16, 18-13)

Lányaink a 8. helyen zárták a 2020/21-es szezont!
Forrás: Nagy Péter János

Visszatekintő rovatunknak ezzel a végére értünk, a folytatásban már az előretekintésé lesz a főszerep!

Hajrá lányok! Hajrá TFSE!!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!