Női NBI Röplabda

3 pontos siker az MTK ellen!

Női röplabdásaink három szettben győzték le a tavaly még extraligában szereplő MTK egyesületét. Ezzel lányaink zsinórban a negyedik bajnoki győzelmüket szerezték meg.

Joel Olazábal Herrea tanítványai a mérkőzés első percétől fogva összeszedett és határozott játékkal rukkoltak elő. Agresszív támadásainkat még az ellenfél edzője, Bene Róbert időkérése sem tudta megfékezni (15-11). Lányaink tovább nyomultak előre, teret sem engedve az MTK játékosainak. A stabilitásnak meg is lett az eredménye, 25-18-ra behúztuk az első játszmát.

A következő etap is az előzőhöz hasonlóan indult, már a szett elején sikerült ellépnünk (8-4). Ellenfelünk nem tudott utolérni minket, extrát nyújtó mezőnymunkánk meggátolta az MTK csapatát a felzárkózástól. Gyönyörű játékunkra a meccs napján születésnapját ünneplő Tatár Gréta ütése tette fel a pontot az i-re (25-16).

A harmadik szettre beérni látszott az MTK-s lányok küzdeni akarása. Pár perc játék után az eredményjelző 5-11-et mutatott az ellenfél javára. Lányaink egy kisebb hullámvölgyet követően újra magukra találtak, a játszma közepén be is érték riválisukat (15-15). Innentől pedig már nem volt megállás, Tátrai Zsanett hatékony befejezéseinek köszönhetően 25-19-re megnyertük ezt a szettet is.

Centerünk, Tettamanti Virág így látta az MTK elleni találkozót: „Ismét sikerült a saját játékunkat játszanunk, mindemellett extrát nyújtottunk mezőnymunkánkban. Ennek volt betudható a mai győzelem, aminek nagyon örülünk!”

TFSE – MTK Budapest 3:0 (18, 16, 19)

Dr. Koltai Jenő Sportközpont, 153 néző. V: Veress M., Suba I.

TFSE: Kökény N. 1, Tatár 12, Tettamanti 5, Kis D. 10, Tátrai Zs. 11, Zen 4. Csere: Boller, Weidemann (liberók), Kiss N., Turcsányi. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

Női röpiseink kis időre búcsút vesznek hazai pályájuktól, ugyanis több, mint egy hónapig (december 9-ig) csak idegenbeli mérkőzéseik lesznek. Csapatunk következő ellenfele a Gödöllő gárdája lesz, akik a tabella 7. helyén állnak jelenleg. A Gödöllői RC-vel találkoztak már lányaink a felkészülés során egy edzőmérkőzés során, ahol 5-0-ás győzelmet arattak.

Így tovább lányok, gratulálunk a sikerhez! Tatár Grétinek pedig ezúton is boldog születésnapot kívánunk!