Férfi Extraliga Férfi NBI Röplabda

Egy szettet loptunk a Kecskeméttől!

Extraligás férfi röplabdásaink 1:3-as vereséget szenvedtek a Kecskeméti RC csapatától hazai pályán. Összetartóan harcoló játékosaink az első szettben megverték a tehetséges kecskemétieket, majd a negyedik játszmában is biztató módon léptek fel.

A mérkőzést a TFSE csapata kezdte jobban. Fiainknak már az első szett elején sikerült két ponttal ellépniük, ezt a különbséget a játszma egészében tartani is tudták. Merkler Ábel és Tóth Kristóf okos megoldásai esélyt sem engedtek az ellenfél felzárkózására. Csapatunk agresszív és kiegyensúlyozott játéka 25-20-as szett győzelmet eredményezett. Ez volt férfi röpiseink első hazai szettgyőzelme az Extraligába kerülés óta.

A második és harmadik játszmában sajnos a papírforma kezdett el érvényesülni. A Kecskemét játékosai mind a két szett elején jelentős előnyre tettek szert, amit a szett végéig tartani is tudtak. Ezeket a különbségeket még Gebhardt Norbert, illetve Tóth Kristóf hatékony támadásai sem tudták ellensúlyozni (18-25, 15-25).

A következő etap elején szintén a kecskemétieknek állt a zászló, ám Nagy Gergely tanítványai több jó megoldással az ellenfél nyakán voltak (9-9). Deák Márk, riválisunk edzője időt kért 11-9-es állásnál, amivel sikerült is megtörnie a TFSE-s fiúk nyomulását. A kecskeméti csapatnak nem volt megállás, több ponttal elénk kerültek. A srácok motiváltságát jellemzi, hogy ezután sem adták fel, 21-21-nél ismét egál volt az eredmény, de a pontosabb játékot játszó Kecskeméti RC behúzta ezt a szettet is (21-25), ezzel a mérkőzést is.

Centerünk, Füzék Zalán gondolatai a meccsről: „Megvan az első hazai szettgyőzelmünk, ez mindenképp pozitív hatással lesz a csapatra. Az edzéseken gyakorolt játékelemek végre megjelentek a pályán is, ami számunkra sikerként tudható be, de a tapasztaltabb Kecskemét nagyobb játékerőt képviselt ezen a találkozón.”

Vezetőedzőnk, Nagy Gergely így nyilatkozott a találkozót követően: „Nagyon jól mentünk bele a mérkőzésbe. Az első szett volt talán az idei legjobb játszmánk. A második eptapra fordulva a nyitásaink felpuhultak és a Kecskemét játéka is javult ezáltal. Ekkor rajtunk volt a sor, hogy ritmust váltsunk, de ez nem sikerült, csak a negyedik szettben. Az utolsó felvonásban volt lehetőségünk, a játszma közepéig mi irányítottunk, de egy állásba beragadtunk, ami után a nyomás átkerült ránk. Küzdöttünk, de az ellenfelünk higgadt maradt a mérkőzés végéig és nem engedte át a vezetést. Örülök, hogy egyre több mindent látok vissza abból, amit gyakorolunk!

TFSE – Kecskeméti RC 1:3 (20, -18, -15, -21)

Dr. Koltai Jenő Sportközpont, 121 néző. V: Takács Á., Árpás K.

TFSE: Mihucz 4, Tóth K. 20, Gebhardt 20, Quintz 3, Tóth M. 5, Merkler 6. Csere: Laczi (liberó), Balázs B., Fenyő, Füzék 4, Winter. Vezetőedző: Nagy Gergely.

Férfi röplabdásaink következő mérkőzése a DEAC csapatával lesz idegenben. A már régóta Extraligában szereplő debreceni röplabdacsapat a tabella 6. helyét foglalja el jelenleg. Idei keretük a tapasztaltabb játékosok mellett több fiatal, tehetséges röplabdázóból tevődik össze.

Sok sikert fiúk, hajrá TFSE!