BLSZ I Labdarúgás

2022/23-as kerethirdetés – BLSZ I. férfi labdarúgás

Budapesti élvonalba frissen feljutó labadarúgóink számára rövidesen elkezdődik a bajnokság! Az előző szezonban Elekes mester fiai a BLSZ II. 2. csoportjának tetején végeztek, aminek köszönhetően már egy komolyabb szintű bajnokságban szerepelhetnek idén. Akik követték a srácok BLSZ II-es menetelését még biztsoan emlékeznek az utolsó fordulók nyújtotta izgalmakra, ugyanis egészen a 23. körig nem dőlt el a bajnoki cím sorsa.Végül a Budai Futball Club SE ellen folytatott versenyfutásból mi jöttünk ki győztesként, így 4 BLSZ II-es évet követően újra visszakerülhettünk a helyünkre!

Az elmúlt években folyamatos fejlődés jellemezte a csapatot. Amellett, hogy a feljutás előtti két szezont a pódiumon zártuk, idényről idényre javultunk kapott gólok tekintetében (tavaly meccsenként átlagosan 0.6 gól érte Benkő Márk kapuját), illetve rendre stabil mutatóval rukkoltunk elő lőtt találatok terén.

Az első BLSZ I-es bajnoki fordulót augusztus 19-én fogjuk játszani a 43. Sz. Építők SK ellen idegenben. Ellenfelünk javában hangol a szezonra, sőt a Magyar Kupában a Tolna megye I-ben szereplő Bonyhád FC-t büntetőkkel legyőzve jutott tovább a 2. fordulóba. Mindezek mellett a 2021/22-es Budapest kupát is elhódították a Testvériség SE orra elől, akikkel szintúgy találkozunk majd BLSZ I-es bajnokin idén.

Csapatunk stábjában nem történt túl sok változás. A vezetőedzői posztot továbbra is Elekes József tölti be, maszőrünk Pintér István, technikai vezetőnk pedig Bagdi Csilla.

Keretünk
Kapusok:

Benkő Márk (26)
Hálóőrünk tavaly a csapat egyik legbiztosabb pontjának bizonyult, 25 meccsen mindössze 16 gólt kapott. Reméljük, hogy stabilitására idén is építhetünk.

Dósa Attila (23)
Újoncunk a pest megyei első osztályból érkezik, a Budakalászi MSE-től. Attila további szállal kötődik hozzánk, ugyanis a TF hallgatója.

Edelényi Dániel (37)
Rutinos kapusunk immáron harmadik szezonját kezdi meg kötelékünkben.

Mezőnyjátékosok:

Suskó Ádám (30)
Csapatunkat legrégebb óta erősítő játékos, ak a 2017/18-as BLSZ I-es szereplésünknél már jelen volt, tavaly 8 gólig jutott.

Madar Máté (23)
A legutóbbi évben alappillérré váló játékosunk – aki a TF-en végzi tanulmányait – pont a szezonnyitó mérkőzésen ünnepli születésnapját.

Radnai György (35)
Tavalyi csapatkapitányunkról nem mindenki tudja, hogy NBII-es múlttal is rendelkezik, illetve egyetemünk hallgatója.

Kovács Gábor (34)
Játékosunk jelentős NBI-es múlttal érkezett tavaly köreinkbe, ahol kérdés sem férhetett ahhoz, hogy az egyik legfontosabb taggá váljon. Ő is a TF-en tanul.

Radó Dániel (24)
A Puskás Akadémiában éveken át pallérozódó Radó fontos szerepet tölt be Elekes mester csapatában.

Gényi Dávid (21)
Fiatal tehetségünk harmadik szezonját kezdi meg nálunk idén. Tanulmányait TF-en végző sportolónk az előző kiírásban 18 találattal házi gólkirály lett, emellett idén az EUG-n is minket képviselt.

Smeló István (22)
Gényihez hasonlóan harmadik évét kezdi meg nálunk és a TF-en tanul játékosunk, akinek ez lesz az első szezonja a budapesti élvonalban.

Mérei Péter (19)
A kaposvári akadémiától 2022 telén érketett hozzánk Mérei, akinek célja a felnőtt mezőnyben való folyamatos játéklehetőség és stabilitás. (TF-es hallgató)

Kaló Kristóf (19)
A fiatalok táborát erősíti, az idei lesz a második éve csapatunkban, ahol reményei szerint többször lép majd pályára. (TF-es hallgató)

Nagy Szilárd (30)
Csapatunk tavalyi szerencsehozója amikor pályára lépett, a TFSE nem szenvedett vereséget. Kiváló mutatóját 17 mérkőzésen tartotta!

Béres Roland (19)
Fiatal játékosunk számára nem lesz ismeretlen a BLSZ I. mezőnye. Nagypályás karrierje mellett NBI-es futsal játékos az Újpestnél.

Béres Dominik (19)
Ikertestvéréhez hasonlóan járt már a budapesti élvonalban, továbbá az Újpest NBI-es futsalcsapatának a tagja.

Szabó Bence (20)
Húsz éves tehetségünk a REAC-ban nevelkedett, majd 2021 nyarán érkezett hozzánk. Első szezonja kifejezetten jól sikerült nálunk, várjuk a folytatást!

Koch Bernát (18)
Az elmúlt 5 szezont Gyirmóton töltő Koch kifejezetten gólerős volt a 21/22-es kiírásban. Bizunk abban, hogy nálunk is élni fog a lehetőséggel!

Csordás Szabolcs (30)
Élvonalbeli (NBI) múltra tekinthet vissza Csordás Szabolcs is, aki 4. szezonjára készül a TFSE-ben.

Kaszás Benjámin (28)
A házi góllövőlista második helyezettje idén is nálunk marad és reméljük, hogy sok örömteli pillanatban lesz részünk vele.

Zsolnai Gergő (23)
2022 telén érkezett Zsolnai, aki több évet húzott már le a budapesti első osztályban, így számára is ismerős lesz a terep.

Nagy Gábor Lajos (19)
Egyike új igazolásainknak, aki TF-es hallgatóként duplán hozzánk tartozik – átigazolása folyamatban van

Mikola Levente (19)
Tatabányáról érkezik hozzánk a fiatal tehetség, aki a TF hallgatója is egyben.– átigazolása folyamatban van.

Antal Krisztián (22)
Új érkező Vecsésről, fiatal játékos, akinek átigazolása még folyamatban van.

Távozott:

Nagy Balázs edzői pályafutását a Honvédnál folytatja, így nem tudta vállalni nálunk a magasabb osztályt. Kovács Krisztofer máshol folytatja pályafutását. A stábból Augusztini Gábor és Szűcs Lajos másod-és kapusedzők máshol folytatják a munkájukat.

Ezen a héten tehát 1540 nap után újra BLSZ I-es mérkőzésen láthatjuk kék-fehér csapatunkat. Srácaink a Budapest Kupa győztes 43. sz. Építők ellen lépnek pályára pénteken 19:30-tól!

Hajrá fiúk, hajrá TFSE!