BLSZ I Labdarúgás

Nagy falatnak bizonyult a tavalyi bajnok!

BLSZ I-es labdarúgóink a 2022/23-as kiírás győzteséhez látogattak a hétvégi fordulóban. A korábbi válogatottakat is soraiban tudó Unione FC ellen szombaton 11 órától kezdődött az összecsapás.

A rutinosabb erőkből álló zöldek idén is az élmenők közé tartoznak a bajnokságban. Címvédésre ugyan már nem fognak törni, de a Budapest Kupát elhódítanák, melynek döntőjében a ligát is toronymagasan vezető Csepel TC lesz az ellenfelük. Az esélyesség terhe tehát az ő vállukat nyomta, az első félidőben mégsem tudták bevenni a kapunkat. Az őszi egymás elleni küzdelem is sokáig gólnélküli döntetlennek ígérkezett, akkor a 91. percben lőtt gólt az Unione és vitte el tőlünk a pontokat.

A félidei 0–0 után a hazaiak törték meg a csendet, Vass Szilárd révén jutottak előnyhöz az 58. percben. Fiaink nem játszottak alárendelt szerepben, bátorkodtak támadólag fellépni, ami hamar eredményre is vezetett. A 68. minutumban Gaal Michael Ambrose góljával egalizáltunk.

Következett a végjáték, ahol kamatoztatni tudta tudását a házigazda. A 76. percben a 95 válogatott szereplést és nemzetközi tapasztalatot is felmutató Juhász Roland volt eredményes, a kegyelemdöfést pedig a szintén sokak által ismert Czvitkovics Péter adta meg pár perccel a lefújást megelőzően.

BLSZ I. – 24. forduló
Unione FC – TFSE-11Teamsport 3–1 (0–0)
Gólszerzők: Vass, Juhász, Czvitkovics, ill. Gaal

A vereség értelmében továbbra is a középmezőnyben foglalunk helyet. 10. pozícióban állunk 26 ponttal, a fővárosi élvonal küzdelmeiből pedig még 6 forduló van hátra. A 7. és a 12. helyezettek között csupán 6 pont húzódik, így biztosan izgalmas hajrá következik.

Kék-fehér fiaink sorrendben az utolsó előtti (15.) Szent Istvánnal, az utolsó (16.) Pestszentimrével, a 9. Csepel UFC-vel, a 6. Szabadkikötővel, a 13. helyezett Gázgyárral és a 2. helyezett Budafok II-vel csapnak össze a hátralévő fordulókban.

Hajrá srácok, hajrá TFSE!

Fotó: Borhi Mihály
Forrás: MLSZ