Egyetemi sport Universiade Vívás Vízilabda

2 ezüst és 2 bronzérmet szereztek hallgatóink Kínában!

Július 28 és augusztus 8 között az egyetemi sport egyik, ha nem a legnagyobb nemzetközi eseménye zajlott Kínában, ahol több mint 100 nemzet 6500 sportolója mérettette meg magát. Hazánkból 113 hallgtó alkotta a magyar delegációt, ebből 18-an a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet képviselték, közülük Furkó Kálmán, Kardos Edina, Horváth Gergő és Ekler Bendegúz is éremmel térhetett haza!

Evezés

Könnyűsúlyú kétpár evezésben az Európa-bajnok Szabó Bence, Furkó Kálmán kettős harmadikként ért célba a német, illetve az olasz egység mögött. Furkó Kálmán idén januárban végzett a TF osztatlan tanári szakán.

Vívás

A magyar párbajtőr csapat Gnám Tamarával, Kardos Edinával (TF BA edző szakos hallgatójával), Muhari Eszterrel és Tóth Jázminnal az élen szoros küzdelem múlta felül Dél-Koreát 41:40-re. Ezt követően Kínával csaptak össze és sajnos 39:45-re maradtak alul, de így sem volt ok a szomorkodásra, hiszen következhetett a bronz csata. A dobogó harmadik helyéért folytatott küzdelemben Japánnal csaptak össze és 42:33-ra diadalmaskodtak!

Fotó: Nekifor Zsolt – MEFS

Horváth Gergő idei szezonja eddig minden tekintetben nagyszerű. Egyetemünk sportszervező szakos hallgatója budapesti U23-as Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett férfi kard egyéniben, első helyen végzett a MEFOB-on, most pedig Kínában is dobogós lett. A főtáblán ausztrál, két francia, kazah és német kihívóit legyőzve jutott a döntőbe, ahol szoros mérkőzésen 15:12-re maradt alul dél-koreai riválisával szemben.

Fotó: Nekifor Zsolt – MEFS

Vízilabda

A csoportkörben vízilabdázóink brillíroztak Szingapúrral, Németországgal és Japánnal szemben, ezután viszont a Görögország ellen vívott harc 13:13-as döntetlennel zárult, de végül sikerrel vették az akadályt. A döntőhöz vezető úton előbb a házigazdát verték 19:7-re, majd az USA csapatát is legyőzve jutottak a fináléba. Az Egyetemi Világjátékok záró napján került sor a mérkőzésre Olaszország ellen, ahol sajnos a vérre menő küzdelemből ők jöttek jobban, ám a mieink, köztük Ekler Bendegúz, emelt fővel állhattak fel a dobogó második fokára!

Forrás: MEFS

Mindenkinek gratulálunk és sok sikert a továbbiakban!

(forrás: mefs.hu, tf.hu)

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!