Egyetemi sport

Sikeres SHS-t zártunk!

Október 6-7. között került megrendezésre a 69. Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozója, melynek a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem és az ELTE volt a házigazdája. Egyetemünk részéről a TFSE látta el a szervezési feladatokat, kiegészülve 25 lelkes önkéntessel. Az eseményen 8 egyetem 362 hallgatója vett részt 6 különböző sportágban.

A sportágak közül a férfi kézilabda és az úszás az ELTE szervezésében került megrendezésre, míg a másik négy sportág (atlétika, kispályás labdarúgás, mix röplabda és női kosárlabda) küzdelmeit a TF bonyolította le új sportlétesítményeiben. A rendezvény központi helyszíne a TF campusa volt. A főépületben került sor többek között a regisztrációra, az ünnepélyes megnyitóra és a technikai értekezletekre, továbbá ez szolgált az étkezések és a péntek esti zenés-táncos mulatság helyszínéül is.

A protokoll vendégek között volt Prof. Dr. Sterbenz Tamás, egyetemünk rektora, Dr. Cserny Ákos egyetemünk rektorhelyettese, Szalay Krisztián, az ELTE Sportért felelős rektori megbízottja, rektori tanácsadója, Dr. Bartha Csaba, egyetemünk Sportági Intézetének igazgatója, illetve a résztvevő intézmények vezetői és delegáltjai.

A mix röplabda mérkőzések a főépület melletti két sportcsarnokban (Mobilcsarnok és „L2” terem) zajlottak, míg a másik három TF által rendezett sportág résztvevői a közelmúltban átadott Dr. Koltai Jenő Sportközpont sportfelületein (atlétika pálya, műfüves labdarúgó pálya, sportcsarnok) versengtek a minél jobb eredmény elérése érdekében. A kézilabda és úszás sportágakban nevező hallgatók az ünnepélyes megnyitó, majd az ebéd után tömegközlekedéssel vagy csapatbuszokkal jutottak el a megfelelő versenyhelyszínekre (az ELTE Bogdánffy úti Sporttelepére, illetve a Tüske Uszodába).

A pénteki napon 3 sportág küzdelmei értek véget. Atlétikában a Debreceni Egyetem, míg úszásban a Szegedi Tudományegyetem hallgatói végeztek az intézményi pontverseny első helyén. A kispályás labdarúgótorna döntőjében az Eötvös Loránd Tudományegyetem csapata győzött az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem csapata felett, rendkívül szoros csatában, hosszabbítás után.

Szombaton már kizárólag a TF létesítményeiben folytatódott a verseny, ekkor került sor a helyosztókra és a döntőkre a csapatsportágakban. A főmérkőzések a Dr. Koltai Jenő Sportközpont sportcsarnokának centerpályáján zajlottak, ezzel is emelve az SHS rangján. Női kosárlabdában a rendező TF csapata diadalmaskodott, a férfi kézilabda tornát a Nyíregyházi Egyetem, mix röplabda torna küzdelmeit a Szegedi Tudományegyetem zárta győztesen.

Az összesített intézményi pontversenyt a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem nyerte meg, az ezért járó vándorserleg így 1 évig a TF vitrinjét díszítheti.

A résztvevő hallgatók és kollégák helyszíni visszajelzései alapján úgy érezzük, méltó módon sikerült megrendezni ezt a jelentős hagyományokkal bíró, az egyetemi sportban kiemeltnek tekinthető rendezvényt. Az időpont kiválasztásánál fontos szerepet játszott, hogy az SHS valamilyen formában kapcsolódjon a TF egyik legjelentősebb eseményéhez, a VI. Sport és Innováció Konferenciához. Jól vizsgázott az ELTE-TF közös rendezés is, a társrendezők között működött a feladatok, vállalt sportágak, szervezési területek megfelelő felosztása.