Egyetemi sport EUG Kosárlabda

Fair Play díjban részesültünk!

Október 12-14. között Kusadasiban (Törökország) rendezték az Európai Egyetemi Sportszövetség Közgyűlését. A Közgyűlés fontos programeleme volt egy Díjátadó Gála, ahol a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet is kitüntették, a 2022-es lengyelországi EUG kapcsán. A kitüntetést az egyetem részéről egyesületünk ügyvezetője, Rakaczki Zoltán vette át, aki az EUSA Végrehajtó Bizottságának is tagja.

A Łódźban rendezett egyetemi játékokon a rájátszás során horvát riválissal nézett farkasszemet 3×3-as férfi kosárlabdacsapatunk. A találkozón gyakorlatilag végig vezetve nyertek a fiúk, mégsem erről marad leginkább emlékezetes az összecsapás. Az ellenfélnél sajnálatos módon sérülés következett be, így csak 2 játékossal tudták folytatni a játékot. Mieink erre azonnal reagálva ugyanúgy 2 játékossal álltak fel a pályára, szolidaritást vállalva a nehéz helyzetbe kerülő riválissal. A mérkőzés hátralévő részében végig mosolyogva pattogtatták le az időt az addigra már nem szemben, hanem egymás mellett álló felek.

Csapatunk tagjai a tornán Király Zalán, Laman Richárd, Pintér Dávid és Horváth Gergely voltak, akik a helyszínen már kaptak kitüntetést a jeles sportemberi cselekedetért, azonban az EUSA döntéshozói számára olyannyira történelminek bizonyult ez a tett, hogy közel másfél évvel a történteket követően szívmelengetően emlegették és elevenítették fel a törökországi közgyűlés során.