Férfi MEFOB Kosárlabda Női MEFOB

Elindult a kosárlabda MEFOB!

Elkezdődött az idei kosárlabda MEFOB, ahol a női és férfi csapatunk egyaránt pályára lépett és győzött első összecsapásán! Kováts Gabriella tanítványai lesöpörték az ellent a pályáról, Boros Zoltánék pedig bevették Egert.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A hölgyek első kihívója a Nyíregyházi Egyetem volt, akit KO-val küldtek padlóra. Már az első negyedben 30-ra nőtt a különbség. A vendégek nem képviseltek átütő erőt, de a MEFOB-bal kapcsolatban megtanultuk, hogy semmit sem lehet készpénznek venni. Mindettől függetlenül a lányok komolyan vették az összecsapást és 120-8-ra győzték le a szabolcsiakat. Játékosaink közül hatan is 10 pont fölött zártak. A következő mérkőzésükre november 6-án kerül sor hazai pályán a Miskolci Egyetem ellen.

TFSE – Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület 120-8 (33-3, 35-2, 25-2, 27-1)

Boros Zoltán fiai sem tétlenkedtek. A srácok első mérkőzésükön Egerbe látogattak, ahol magabiztos játékkal győzték le a házigazdát 48-96-ra. A feldobástól kezdve a mieink uralták a pályát, esélyt sem adva az Eszterházy Egyetemnek.

A nagyszünetre már 20 pontos előnnyel vonulhattunk és a folytatásban sem akadt meg a lendület. A harmadik negyedben még 18-cal bővült a differencia és nem sokon múlott, hogy a záró etapban meglegyen a 100 pont. Azonban így sem panaszkodhatunk az eredményre, játékosok közül Rátvay Balázs volt a legeredményesebb 28 egységgel. Sor került a második fordulóra is, azonban az AKE-Milton Friedmann Egyetem adminisztrációs hiba miatt nem tudott kiállni.

1. forduló
Eszterházy SC – TFSE 48-96 (13-28, 14-19, 10-28, 11-21)

Gratulálunk a szép kezdésekhez hölgyek, urak!