Női NBI Röplabda

Meggyőző pécsi siker

Női röplabdacsapatunk szombaton a PTE-PEAC otthonába látogatott. Csépke Gábor és Lucas Alborch tanítványai egyértelműen a győzelemért utaztak Pécsre, amit 56 perc alatt ki is tudtak harcolni.

Előzetesen tudni lehetett, hogy a két csapat más állapotban érkezik a találkozóra. A hazaiaknak 26 óra alatt kellett megmérkőzniük a MÁV Előre csapatával, majd velünk is, míg a mi lányaink az UTE elleni Magyar Kupa visszavágó óta nem léptek pályára.

Edzői párosunk igyekezett minél több játékosnak megadni a pályára lépés lehetőségét, ennek értelmében nem az eddig megszokott kezdővel állt fel a csapat. Az első szettben 1-7-es rohammal kezdtek a lányok, ami pillanatokon belül 5-18 lett. A szett végére Villányi Brigi ütése tett pontot (9-25), Brigi ebben a játékrészben összesen 8 pontig jutott.

A második szett kezdete hasonlóan alakult: közel 10 perc játék után 9-21-et mutatott az eredményjelző, ebből 7 pont Poór Alexandra neve mellé írodott, aki összesen 8-ig jutott a szettben. Ekkor viszont a korábbiakhoz képest magára talált a hazai együttes, precízebb fogadások, majd támadások érkeztek pécsi oldalról, és felzárkóztak 16-23-ig. Lányainkat viszont nem olyan fából faragták, hogy kiengedjék kezükből az irányítást. Második szett: 16-25.

A harmadik játékrészben végig fej-fej mellett haladt a két csapat. Sőt, félnivalónk is akadt, mivel a hazaiak 22-19-es vezetésig jutottak. Ekkor egy pécsi szervahibát követően Kökény Nóri brilliáns szerváira került sor, aki kapásból két ásszal egalizálta az eredményt, majd pár perccel később egy újabb hibátlan nyitással tett pontot a mérkőzés végére. (22-25) 0-3!

Összességében sima győzelmet arattak lányaink, ahol számos brilliáns egyéni megmozdulásnak örülhettek a találkozót követők. Villányi Brigitta 18, Poór Alexandra 13 pontig jutott. Czakó Bernadett és Kökény Nóra 8 pontot jegyezhetett, Nóri emellett számos blokkot kiosztott a házigazdák szomorúságára.

Mestermérleg:

Horváth Alexandra: „Egy hosszú hétvégen vagyunk túl, rengeteg tapasztalatot szereztünk. Látszódott a lányokon, hogy tegnap is bizonyítani kellett, így nagyon nehezen lendültek játékba. A második és harmadik szettben mutatott játékkal elégedett vagyok, hiszen betartottuk a taktikát. Ebben a két szettben már a nyitásaink is feljavultak és bátrabban támadtunk, melynek köszönhetően sikerült elbizonytalanítani a TF csapatát. Sajnálom, hogy a harmadik szettben nem sikerült nyernünk, de tanulunk belőle. Ha sikerül áttörnünk a gátjainkat, akkor utána már mi jövünk ki győztesen egy ilyen helyzetben. Gratulálok a TF csapatának!”

Csépke Gábor: „Az első szettben nagyon stabilan játszottunk, bár voltak olyan hibáink, amiket nem engedhetünk meg magunknak. Ennek ellenére sikerült nagy különbséggel nyerni ebben a játékrészben. A második szettben már nagyobb ellenállást tanúsított a Pécs, de még itt is sikerült magabiztosnak maradnunk. A harmadik játékrészre mi kerültünk hullámvölgybe, de végül sikerült győznünk a szettben és a mérkőzésen. Külön örülök, hogy olyan játékosoknak is adhattam lehetőséget, akiknek eddig nem tudtam.”

PTE-PEAC – TFSE 0:3 (–9, –16, –22)
Pécs. V: Vári, Vigh.
PTE-PEAC: Újhelyi 1, Kalmár V. 4, Duduka 10, Tóth T. 1, Marton 1, Merkler 2. Csere: Székely (liberó), Petőfi, Pokó 1, Hoffmann 7, Sántosi-Tóth. Vezetőedző: Horváth Alexandra.
TFSE: Kökény N. 8, Benedek 2, Czakó 8, Poór 13, Villányi 18, Budaházy 4. Csere: Boller (liberó), Jancsó 1, Nagy V. 3. Edző: Csépke Gábor.

Lányaink következő megmérettetésére 01.30-án 18:00-tól hazai pályán a BDSE ellen kerül sor.

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!