Kosárlabda Női NBI/A

Zsinórban 4 hazai bajnokival kezdjük az idényt!

Elkészült élvonalbeli női kosárlabdázóink 2022/23-as bajnoki idényének sorsolása. Az első hat összecsapásból ötöször hazai, egyszer pedig vendég környezetben fogunk játszani. Az előző idényhez hasonlóan a PEAC csapatát fogadjuk otthon az első körben, majd a Sopron (09.28.), Csata (10.01.), DVTK (10.06.) triója érkezik hozzánk.

Ezt követően előrehozott mérkőzést játszunk a Sopron ellen idegenben (13. ford. – 10.11.), ezután újra a Városmajoré lesz a terep, ahol október 15-én a Ceglédet fogadjuk. Elmondható tehát, hogy 21 nap alatt 6 bajnoki vár ránk, ezek közül 5 hazai pályán.

Sorsolásunk láttán kijelenthető, hogy nem lesz könnyű dolgunk, ugyanakkor reméljük a hazai pálya előnye melletünk fog majd szólni és remek élményekkel gazdagodunk a start utáni három hétben.

Íme a teljes menetrend:

Jelenleg javában zajlik a felkészülés, sőt az első edzőmérkőzést le is játszottuk a MAFC U16-os fiú csapatával (90–77 a javunkra), következő ellenfelünk pedig a már említett PEAC lesz. Szeptember 8-án a Vasashoz látogatunk, végül pedig a felkészülés csúcspontjaként Erdélyben edzőtáborozunk, melynek keretein belül részt veszünk Sepsiszentgyörgyön egy kétnapos tornán is.