Kosárlabda Női NBI/A

Biztató előjelek, győzelem Pécsett!

Kedden este az NKA Universitas PEAC otthonában játszottunk edzőmérkőzést. A találkozón kizárólag magyar játékosokkal álltunk fel, számunkra ez volt az első komolyabb erőpróba, ahol számos pozitívumot láthattunk.

A wbasket.hu így foglalta össze a találkozót:

A mérkőzés elején a PEAC került lépéselőnybe, nem telt el öt perc a találkozóból és 10-3-ra elszakadtak a pécsiek. Az első negyed végére azonban 18-13-ra felzárkózott a TFSE. A második negyed első felében nem alakult ki nagy különbség, 23-23-nál utol is érte riválisát a fővárosi együttes. Az első 20 percet innen azonban 9-0-val zárta a PEAC, így a nagyszünetben 32-23-ra mentek a hazaiak.

A harmadik negyed első négy pontját is pécsiek jegyezték, így 36-23-nál kialakult a mérkőzés legnagyobb különbsége. A folytatásban a TFSE vette át az irányítást, egy 12-0-s futással 36-36-ra felzárkózott. Innentől ismét fej-fej mellett haladtak a csapatok. A záró etapnak 46-44-es pécsi előnyről vágtak neki. Itt sokáig őrizte páros pontos vezetését a PEAC, de a hajrából végül a TFSE-MTK jött ki győztesen.

fotó: peacpecs.hu

NKA UNIVERSITAS PEAC – TFSE-MTK 55-59 (18-13, 14-10, 14-21, 9-15)

Felkészülési mérkőzés
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia
Kapitány G., Dr. Szalóki, Dr. Danka.

NKA Universitas PEAC: Kiss 14, Simon, Szücs 7, Olawuyi 10, Wentzel 4. Csere: Laczkó 8, Kötő, Selcova 5, Kaszás-Pap 8.

TFSE-MTK: Turi 4, Theodoreán 8/3, Dúl P. 6, Pusztai 17, Hegedűs 14/6. Csere: Szeitl, Dúl T. 7/3, Kozma, Király 3/3, Burján.

Magyar Bianka előzetesen felhívta a figyelmet arra, hogy a mérkőzésen látottak alapján nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, ugyanis mindkét fél keretében lesznek hiányzók, továbbá senki nem akarta felfedni kártyáit, hiszen a bajnoki starton pont egymással kezd a két alakulat.

Vezetőedzőnk így értékelt: „Köszönjük a PEAC-nak az edzőmeccset. Azt gondolom, hogy mindkét fel számára nagyon hasznos volt ez a találkozó. Az elmúlt hetekben inkább az erőnléti edzések voltak előtérbe helyezve, ezért nagyon fáradtan érkeztünk Pécsre. Látszik a játékunkon, hogy a támadásaink egyelőre kezdetlegesek, a tanulási folyamat elején járunk. Célunk ebben az időszakban az alapok biztos lerakása es az új játékosok beillesztése. Rengeteg feladatunk van még a startig, de élmény a csapattal dolgozni!

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!