Kosárlabda Női NBI/A

„Gőzerővel dolgozunk, motiváltan tekintünk előre!” – NBI/A női kosárlabda helyzetjelentés

Élvonalbeli női kosárlabdacsapatunk az alapozás harmadik hetét kezdi meg a héten. Magyar Bianka által vezetett hölgykoszorúnk számára eddig az erőnléti és állóképességi feladatok voltak előtérben, azonban mostantól a speciális, taktikai elemek is fókuszt kapnak.

Vezetőedzőnőnk így fogalmazott: „Örülök, hogy ötödik szezonomat kezdhetem meg a csapat élén, melyből zsinórban negyedjére képviselhetjük magunkat a legmagasabb osztályban. Természetesen idén sem lehet más a célunk, mint előrébb lépni a korábban nyújtottakhoz képest. Jelenleg gőzerővel dolgozunk és motiváltan tekintünk előre a szezonra. Kiváló munkamorál jellemzi a stábot és a lányokat is, együttesen pedig olyan kohézió kezd kialakulni köztünk, mely egységünk alapját képezheti majd az évad során.

Az alapozás első hetén több fronton is méréseket végzett stábunk, élén Juhász Ferenc erőnléti edzővel. Ilyenkor még kevés labdával találkoznak a lányok, zömmel az erőfejlesztésen és az állóképességben való előrelépésen van a hangsúly. Hétfő és csütörtök délelőttönként erőnléti edzés, kedd és péntek délelőtt laktátküszöb fejlesztésére irányuló futás, szerda délelőtt regeneráló edzés, délutánonként pedig egyaránt labdás technikai edzés a program.

Magyar Bianka elmondta továbbá, hogy: „A lányok jelenleg nagyon fáradtak, ami érthető, hiszen mindenki becsülettel dolgozik. A korábbi évekből megmaradó magunk és az érkezők jó úton járnak az összekovácsolódás felé. Büszkék vagyunk arra, hogy ebben az évadban a korábbi három helyett két légióssal vágunk neki a bajnoki harcoknak. Hét hetes felkészülésünk csúcspontja reményeink szerint az erdélyi edzőtábor lesz, ahol tökéletesíthetünk mindent és fantasztikus atmoszférában készülhetünk a szeptember végi rajtra.”

Tavalyi keretünkből kemény feladat vár Király Andreára és Burján Laurára, akik az U20-as korosztályból kiöregedve, immáron nem „védett” játékosként próbálnak majd minél meghatározóbb tényezővé válni. Az érkezők közül Dúl Terkára és Turi Eszterre is sok munka vár, amihez mindkettejüknek kellő szorgalma és akarata van. Terka tavaly nem volt elsőszámú U20-as játékos a Vasasban, nálunk viszont több lehetősége lesz. Eszter személyében kellemes meglepetés ért minket, hiszen őt nem láthattuk korábban NBI/A-ban (Eszter alapvetően NBI/B-s keretünkhöz érkezett), azonban rendkívül jó adottságaival (hosszú végtagok, jó mozgáskoordináció és kellő gyorsaság) hamar kivívta figyelmünket és így két stabil utánpótlás korú játékosra tudunk építeni.

Ezen a héten szerdán kezdődjük meg edzőmérkőzéseink sorát a MAFC U16-os fiú csapata ellen. Jövőhéten kedden (08.30.) pécsett játszunk a tovább erősődő PEAC-cal szemben, szeptember 8-án a Vasashoz látogatunk, majd edzőtáborunk keretén belül szeptember 17-18-án Sepsiszentgyörgyön lépünk pályára.