Kosárlabda Női NBI/A

„Vízválasztó évre számítok a karrieremben” – bemutatkozik Dúl Panka

Női kosarasaink friss igazolásait igyekszünk közelebbről megismerni, számotokra kellően bemutatni. Ezúttal a fiatal titán Dúl Pankával beszélgettünk.

  • Úgy tudjuk, nagyon fiatalon kezdtél el kosarazni:
    15 évesen bemutatkozhattál már az NBI-ben, és még mindig csupán 19 esztendős vagy, mennyire tartod magadat rutinos játékosnak?

Ha azt nézzük, hogy ez lesz az ötödik szezonom az NBI/A-ban, akkor talán rutinosabbnak tűnhetek, viszont ha az életkoromat nézzük akkor pimaszság lenne így gondolni. Nyilván komplexebb képem van már a felnőtt bajnokságról, tudom már, hogy mire számítsak, ismerem a játékosokat és már régebben felvettem a bajnokság ritmusát. Ennek ellenére nagyon sokat kell még addig fejlődnöm, mielőtt rutinos játékosnak tudnám mondani magam.

  • Miért vezetett vissza az utad a fővárosba, hogyan jött a TFSE megkeresése?

Már a szezon közben nagyon szimpatizáltam a TFSE csapatával és azzal a mentalitással, játékstílussal és hozzáállással, amit ők képviselnek. Éppen ezért esett nagyon jól Bia felkeresése. Nyilván annak is örülök, hogy újra otthon, a fővárosban lehetek. Úgy mond “hazai pályán”.

Panka többször is szerepelt az utánpótlás válogatott színeiben.
  • Az elmúlt időszakban elkezdted a közös munkát csapatunkkal, mi a véleményed a TFSE-nél látottakról?

Ugyanazt tükrözik az edzések, mint amit a pályán is láttam évközben. Mindenki nagyon elszánt és motivált. Egész korán elkezdődtek nyáron az edzések, melyek nyílván nagyon jól jönnek így a hosszú kimaradás után. Ezeken az edzéseken az egyéni fejlődés a cél.

  • Játszottál már a Vasas, a BEAC és a Győr színeiben is az elsőosztályban, melyik állomás volt számodra a legmeghatározóbb, és miért?

Nem tudok egyet sem kiemelni, mert mindegyik valamilyen szempontból nagy mérföldkő volt az életemben. A Vasasnál töltöttem az első évemet az NBI/A-ban, a BEAC-nál tértem vissza keresztszalag szakadásom után és ott kaptam újra erőre, szerettem meg újra a kosárlabdát. Győrben pedig belekóstolhattam egy profibb közegbe és kipróbálhattam magamat az EuroKupában. Úgy tervezem, hogy a TFSE-nél tölött következő szezon is egy hasonló vízválasztó idény lesz számomra!

fotó: mkosz.hu
  • Mi a véleményed a TFSE-MTK tavalyi szezonjáról?

Ugye tavaly a TFSE volt a bajnokság újonc csapata. Sok “rutinosabb” csapatot is elkaptak a szezon során, beleértve minket is. Kiváncsi lettem volna, hogy a szezon végére hol tudott volna végezni a csapat, főleg a Magyar Kupán nyújtott teljesítményük után.

  • Van olyan a mostani csapatból, akit régebbről ismersz?

Boros Bertávál és Bernáth Rékával játszottam végig jóformán az utánpótlás éveimet a Vasasban, szintén onnan ismertem Tóth Timit és Doktor Annát, akivel pont váltottuk egymást. Később a BEAC-ban játszottam együtt Angyal Nikivel és Kovács Vanesszával is. Egyszóval sok ismerős arc volt már első nap az öltözőben.

fotó: beac.hu
  • Kit tartasz példaképednek a sportágon belül?

Ha egy valakit kéne mondanom, akkor Diana Taurasit, akit én még a mai napig is a földkerekség valaha volt legjobb női kosárlabdázójának tartok.

  • Miben szeretnél fejlődni, milyen motivációval vágsz neki a következő szezonnak?

Mindenben szeretnék még fejlődni. Nem érzem még magamat egyáltalán kész játékosnak és még bőven szeretném feszegetni a határaimat, hiszen ezért is vagyok itt. Az egyéni motivációm az, hogy bizonyítsak és, hogy a lehető legtöbbet ki tudjam hozni a kapott játéklehetőségeimből. Csapatszinten pedig nyilván az, hogy a tavalyinál is egy jobb szezont tudjunk produkálni együtt.

Reméljük, hogy Panka egyéni és a csapatban megálmodott céljai is sikeresen teljesülnek. Ehhez kívánunk sok erőt, kitartást és örömet!

Hajrá Panka! Hajrá TFSE!