Kosárlabda Női NBI/A

„A szívem vezetett Budapestre” – interjú Katona Szidóniával

Fotó: dvtk.eu

Köszöntünk a TFSE-nél!

  • Személyedben egy rutinos, válogatott és nemzetközi tapasztalattal bíró játékost tisztelhetünk. Milyen ambíciókkal érkeztél hozzánk?

Szeretném, ha jövőre is egy ütőképes csapatot tudnánk alkotni, aki ellen a „nagyok” sem lazíthatnak. Szerintem jó, ha egy csapat minden évben egy picit előrébb lép, ez a cél nálunk az idén. Ha személyes ambícióimat nézzük, első sorban szeretnék a csapatban olyan ember lenni, akihez bátran fordulhatnak a csapattársai, egyik rangidősként ez is egy kötelességem.
A pályánpedig szeretném végre megmutatni, hogy a sérülésem előtti formában vagyok!

  • Vezetőedzőnk, Magyar Bianka említette, hogy az elmúlt hetekben már megkezdtétek a közös munkát, mesélnél nekünk az első benyomásaidról?

Nagyon kellemes benyomást tett rám a közösség, a légkör. A lányok aranyosak, az edzések jók voltak, várom nagyon, hogy elkezdjük a felkészülést.

  • Karriered során már számos dolgot tapasztalhattál:
    – Magyar bajnok vagy, Magyar Kupa döntőben játszottál, nemzetközi kupaporondon is megfordultál, ahogyan a magyar válogatottban is.
    Említenél nekünk karriered meghatározó momentumaiból néhányat?

Számtalan jó élményem van eddigi karrierem során, melyek közül a ceglédi éveket kell kiemelnem, azok voltak a legszebbek minden szempontból. Akkoriban értek felbecsülhetetlen pillanatok és sikerek, ezekre egész életemben büszke leszek és jó érzéssel gondolok rájuk.

fotó: FIBA.basketball
  • Mi a véleményed a TFSE-MTK tavalyi szezonjáról? Gondolom figyelemmel követted, ahogyan csapatunk szó szerint berobbant az élvonalba. Sajnálatos korábbi sérülésed miatt csak egyszer léphettél pályára ellenünk, decemberben. Milyen emlékeid vannak arról a találkozóról? (DVTK – TFSE-MTK, 85-74)

Meglepett szerintem mindenkit, újoncként nem várják a csapatoktól, hogy ekkorát robbanjanak. Látszott rajtuk kívülről is, hogy nagyon összetartó társaság. Kíváncsi lettem volna, hogy ha nem ér véget a szezon idő előtt, hol végeztek volna. Azon a meccsen dobtam visszatérésem utáni első kosaraimat, ez megmaradt nagyon.

  • Hogyan vezetett az utad hozzánk?

A szívem vezetett Budapestre és már a szezon vége felé játszottam a TF gondolatával, ezért nagyon megörültem, amikor Bianka felhívott, és megkérdezte: „Mit szólnék hozzá, ha náluk folytatnám tovább?”
Sokat beszéltünk a karantén ideje alatt Biankával és Petivel, szerintem nagyjából a második beszélgetés után nem is volt kérdés, hogy jövök. Közös a látásmódunk, közösek a céljaink.

  • Ahogyan csapatunkból többen (Magyar Bianka, Németh Alma) is, Te is „soproni vérrel” rendelkezel, megkönnyítette beilleszkedésedet ez a tény, netán van olyan, akit régebbről ismersz a keretből, stábból?

Igen Biankával és Almával is játszottam már egy csapatban még gyerekként. Örülök, hogy újra együtt dolgozunk, meg annak, hogy a „soproniság” is összeköt minket.

fotó: dvtk.eu

Kívánjuk, hogy a közös látásmód meghozza a gyümölcsét, és Szidi a csapatban mielőbb megtalálhassa a tökéletes helyét!

Hajrá Szidi! Hajrá TFSE!