Kosárlabda Női NBI/A

Visszatekintő #2

Forrás: mkosz.hu

Női kosárlabdacsapatunk 2020/2021-es szezonjára visszatekintő rovatunk második részében újabb öt mérkőzést mutatunk be.

Az október végi ELTE-BEAC elleni találkozót követő napokban sajnos lányainkat is utolérte a koronavírus, ezért a teljes csapat 10 napos karanténba vonult. A kényszerpihenő letelte után szerencsére mindenki gond nélkül edzésbe tudott állni és izgatottan vártuk a folytatást.

A kihagyást követő első mérkőzésen rögtön komoly feladat várt a lányokra, hiszen a Sopron csapatához látogattunk. A találkozó első negyedében még sikerült tíz ponton belül tartanunk az Euroliga játékosokkal tűzdelt magyar bajnok együttest, viszont a folytatásban már nem bírtuk tartani ellenfelünk tempóját, így vereséggel tértünk vissza a közel egy hónapos kényszerszünetet követően.

2020. november 25.
Végeredmény: Sopron Basket – TFSE-MTK 98-67 (25-18, 23-14, 28-18, 22-17)

A bombaformában lévő Sopron túl nagy falatnak bizonyult!
Forrás: mkosz.hu

A következő körben hazai pályán fogadtuk a ZTE NKK alakulatát. A zalaegerszegiek a tavalyi esztendőhöz képest jócskán szerényebb eredményekkel kezdték meg a szezont, hiszen nyolc fordulót követően továbbra is győzelem nélkül álltak. Az első siker megszerzésének érdekében már a találkozó elejétől kezdve komoly energiákat mozgósítottak a vendégek, ezzel alaposan meglepve minket. Öt percnyi játék után hét ponttal megléptek a zalaiak, a lendületük viszont nem tartott ki a negyed végéig. Fokozatosan kezdtük felvenni a meccs ritmusát, negyedről-negyedre léptünk el a vendégektől és végül magabiztosan szereztük meg szezonbeli harmadik győzelmünket!

2020. december 2.
Végeredmény: TFSE-MTK – ZTE NKK 90-57 (25-17, 24-13, 20-12, 21-15)

Kováts Gabi több mutatót tekintve is remek teljesítményt nyújtott!
Forrás: Nagy Péter János

A ZTE elleni sikert követően nem volt sok idő a pihenésre, hiszen három nappal később már Pécsett kellett pályára lépnie a hölgyeknek. A PINKK Pécs után ezúttal a másik városi csapat, a PEAC-Pécs ellen bizonyíthattak lányaink. A mérkőzés jól kezdődött, az első negyed után 1 ponttal mentünk a pécsiek előtt, a nagyszünetben viszont már 6 pontos hátránnyal állt a csapat. A második félidőben sajnos tovább nyílt az olló, a dobásaink nem ültek, emiatt elbizonytalanodtunk, kiestünk a ritmusból, így végül elúszott a győzelem.

2020. december 5.
Végeredmény: PEAC-Pécs – TFSE-MTK 76-59 (11-12, 20-13, 21-17, 24-17)

Csapatkapitányunk, Chanise Jenkins ezúttal is 20 pont fölé jutott!
Forrás: mkosz.hu

A pécsi vendégszereplés után Miskolcra utaztak a lányok, ahol a bajnokság élmezőnyébe tartozó Aluinvent DVTK csapata ellen mérkőztek meg. A diósgyőriek iszonyatos tempóban kezdték meg a találkozót, ugyanis 26 megszerzett pontjuk mellet mindössze 16-ot engedtek csapatunknak. A következő játékrészben viszont sikerült jócskán felülmúlnunk a hazaiak teljesítményét, aminek köszönhetően két pontos hátránnyal mehettünk a nagyszünetre. A folytatásban sajnos kijött a két csapat közti különbség és végül 87-79-es arányban alulmaradtunk a DVTK együttesével szemben.

2020. december 9.
Végeredmény: Aluinvent DVTK TFSE-MTK 87-79 (26-16, 20-28, 21-17, 20-18)

Keyona Hayes sajnos nagyon jó napot fogott ki, egyszerűen nem tudtunk vele mit kezdeni.
Forrás: mkosz.hu

A következő játéknapon hazai pályán fogadtuk a Szekszárd csapatát. A tolnai alakulattal egyszer már megmérkőztünk az ősz során, ahol igencsak megnehezítettük a házigazda dolgát. A cél ezúttal is hasonló volt, viszont a szekszárdiak bomba formája és a sok sérült játékosunk miatt ezen a napon a papírformát nem tudtuk borítani.

2020. december 12.
Végeredmény: TFSE-MTK – KSC-Szekszárd 54-75 (11-23, 17-21, 16-18, 10-13)

A szekszárdi védelem ezúttal is betonbiztos volt.
Forrás: Nagy Péter János

Visszatekintő rovatunk harmadik része hamarosan érkezik.