B33 Kosárlabda

Sikeres szereplés a B33 Egyetemi Bajnokságon!

Forrás: facebook/b33tour

2021. június 19-én került megrendezésre a DECATHLON B33 Egyetemi Országos Bajnokság döntője. A viadalra az I. és II. selejtezőkben elért összesített eredmények alapján 6-6 fiú és lány csapat kvalifikálta magát. Köztük volt a TFSE fiú és lány alakulata is, akik remeny játékkal rukkoltak elő ezúttal is.

Hatalmas hőség volt a pályán, ennek ellenére mégis magas színvonalú, izgalmas, többször csak hosszabbításban eldőlő mérkőzéseket láthattunk.

Lányaink a SOTE és a Közgáz csapataival kerültek egy csoportba, akik ellen jobbnak bizonyultak és első helyen, 2/2 győzelemmel, 36-25-ös pontaránnyal jutottak tovább az elődöntőbe. A legjobb négy között a fővárosi egyetemi rivális, ELTE-BEAC volt az ellenfél, ellenük egy szoros mérkőzésen sikerült nyerni 20–16-ra.

Forrás: media.b33.hu

Következhetetett a finálé, ahol újfent a Közgázzal kerültünk össze, miután az elődöntőben ők legyőzték a másik csoport győztesét, a Széchenyi KA-t. A döntőben mi voltunk az esélyesek, ami nem nyomott bélyeget a játékunkra. Kiválóan léptünk elő és fölényes győzelmet szereztünk. Közgáz – TFSE (8–21).

Aranyérmes lányaink mellett a fiúk is részt vehettek a hat legjobb egyetem B33-as harcában. Srácaink csoportja méltán érdemelte ki a „halálcsoport” jelzőt, hiszen minden mérkőzésük kifejezetten szorosra sikeredett és rendkívüli tempót hordozott magával. Csapatunk egy győzelmet (Közgáz–TFSE 19–20) és egy vereséget (TFSE–MOGAC 13-17) jegyezhetett a csoportkörben, így második helyen várhatta az elődöntőt. A fináléba kerülésért a másik csoport veretlen győztese, a BME-MAFC volt az ellenfél. Ellenük ismét egy kiélezett mérkőzést láthattunk, ahol végül alulmaradtunk 14–18 arányban és bronzéremmel gazdagodhattunk.

Női csapatunk

I. selejtező: Benke Sára, Burján Laura, Hanti Daniella, Szeitl Vanessa

II. selejtező: Benke Sára, Burján Laura, Hanti Daniella, Szeitl Vanessa

Döntő: Galli-Hirling Borbála, Herman Aliz, Szabó Evelin, Szeitl Vanessa

Férfi csapatunk

I. selejtező.: Horváth Gergely, Kovács Martin, Laman Richárd, Pintér Dávid

II. selejtező.: Horváth Gergely, Király Zalán, Kovács Benedek, Laman Richárd

Döntő: Horváth Gergely, Király Zalán, Kovács Martin, Laman Richárd

Gratulálunk csapatainknak!

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!