Kosárlabda Női NBI/A

Visszatekintő #1

Forrás: mkosz.hu

Női kosarasaink a tavalyi élvonalbeli debütálást követően az idei szezonnak már sokkal rutinosabban és nagyobb reményekkel vágtak neki. Sokan emlékezhetünk a nagyszerű magyar kupa menetelésre és az alapszakaszbeli teljesítményre is, aminek megkoronázását meghiúsította a 2020 tavaszán berobbanó koronavírus járvány.

A 2020/2021-es idény szerencsére rendben el tudott indulni és ami fontosabb: csapatunk összetételét tekintve nagy változások nem történtek, így minden adott volt a korábban megkezdett munka folytatására!

A szezonnyitón az Uni Győr MÉLY-ÚT csapatának otthonában léptünk pályára, akik mind a játékosállományt, mind az edzői stábot figyelembe véve komoly előrelépést tettek. A megnövekedett nívó szerencsére nem csak a győriek játékában volt tetten érhető, hiszen mi is megmutattuk oroszlánkörmeinket, aminek köszönhetően négy ponttal vezettünk az első negyedet követően! A nagyszünethez közeledve sajnos több hibát is elkövettünk, a hazaiak viszont továbbra is stabilan játszottak, így előnyből várhatták a folytatást. A félidő után azonban egészen elképesztő tempót diktált a hazai alakulat és végül közel 10 ponttal sikerült legyőzniük a mieinket.

Végeredmény: UNI GYŐR MÉLY-ÚT – TFSE-MTK  91-82 (21-25, 25-20, 22-11, 23-26)

Chanise Jenkins a szezon elejétől kezdve igazi vezére volt a csapatnak!
Forrás: mkosz.hu

A következő fordulóban hazai pályán fogadtuk a Ludovika-FCSM Csata együttesét. A vendégektől több nagyobb név is távozott, ennek ellenére erős kerettel vághattak neki a szezonnak. A feleket teltház és páratlan atmoszféra fogadta a Városmajorban, tehát minden adott volt egy parázs összecsapáshoz. A kezdés finoman szólva is gyengén sikerült, hiszen a Csata egy 10-0-s rohammal kezdett. Ezután impozáns teljesítményt nyújtva egy pontra zárkóztunk fel a negyed végére. A találkozó folyamán végig kiélezett harc volt, hol nálunk, hol náluk volt a vezetés. Ezt követően az utolsó öt perc annyi fordulatot és drámát hozott, mint máskor egy teljes mérkőzés. A végső dudaszóig kérdéses volt a győztes kiléte, de ez sajnos nem a TFSE-MTK gárdája lett.

Végeredmény: TFSE-MTK – LUDOVIKA-FCSM CSATA 69-72 (18-19, 14-16, 16-15, 21-22)

Bernáth Réka az első hazai mérkőzésen 21 ponttal járult hozzá a csapat teljesítményéhez! Forrás: Nagy Péter János

A 3. körben ismét hazai pályán léphettünk a parkettre, a cél pedig nem is lehetett más, mint megszerezni az első győzelmünket a szezonban! Ezen a találkozón a PINKK Pécs volt az ellenfelünk. Az első negyed végén már megnyugtató előnyre tett szert a csapat. A vendég alakulat tulajdonképpen a térfélcserét követően érkezett meg a mérkőzésbe, de addigra már 24 pontos volt a hátrányuk, amit a gyenge utolsó negyedünk ellenére is sikerült megtartanunk, ezzel megszerezve az idei első győzelmünket!

Végeredmény: TFSE-MTK – PINKK-Pécsi 424  76-63  (31-11, 18-14, 15-17, 12-21)

Újoncunk, Tóth Timi a pécsi védők gyűrűjében! Forrás: Nagy Péter János

A következő fordulóban Szekszárdra látogattunk. A tolnai csapat évek óta a bajnokság meghatározó csapata, így semmiképpen sem várt egyszerű feladat lányainkra. Ennek ellenére meglepően jól kezdtük a találkozót, sőt az első negyedben sikerült nyolc ponttal elhúznunk a hazaiaktól. A folytatásban a Szekszárd magához ragadta a kezdeményezést és végül hozták a papírformát. Ennek ellenére ki kell emelnünk, hogy a végletekig küzdöttünk és összességében sikerült egy szoros mérkőzést vívnunk a bajnokaspiránssal!

Végeredmény: KSC-Szekszárd – TFSE-MTK 81-75 (15-23, 25-15, 22-16, 19-21)

Hősiesen védekeztünk, de ezen a napon nem volt ellenszerünk a Szekszárddal szemben!
Forrás: mkosz.hu

Kronológiai sorrendben a következő ellenfelünk az ELTE BEAC Újbuda csapata volt, de ez a mérkőzés a 7. fordulóból lett előre hozva, hiszen ekkoriban több csapatot is sújtott a koronavírus járvány. Lányaink villámrajtot vettek és már az első negyedben közel 30 pontot szereztek, az ELTE viszont 10-ig se jutott. A találkozó hátralévő részében ugyan magára találtak a hazaiak, de mi sikeresen menedzseltük az előnyünket, így a végén 15 pontos előnnyel megszereztük a második győzelmünket az idényben!

Végeredmény: ELTE BEAC Újbuda – TFSE-MTK 63-78  (8-26, 19-16, 16-15, 20-21)

Alisia Jenkins 20 ponttal vette ki a részét a BEAC elleni győzelemből!
Forrás: mkosz.hu

Visszatekintő rovatunk következő része hamarosan érkezik.