BLSZ I Budapest Kupa Labdarúgás

Vereség után, kupaharc előtt!

Ahogyan arra számítani lehetett, jelentős ellenállással találkozott labdarúgócsapatunk a BLSZ I. 3. fordulójában. Az 1908 SZAC Budapest elleni küzdelmünk előtt górcső alá vettük az egymás elleni történelmet és arra jutottuk, hogy minden szempontból izgalmas és nyitott találkozóra készülhetünk.

Sajnos nem így sikerült, már az első percektől kezdve kezében tartotta az irányítást a házigazda. Sulyok 5. minutumban jegyzett góljával korai vezetés került a nevük mellé, a félidő hajrájában pedig kiállították egyik kulcsjátékosunkat, Pump Szabolcsot. A mezőnyfölénybe kerülő SZAC büntetni tudott a 44. percben Popov révén, így kétgólos hátrányban vonultunk a szünetre.

A második etapban megpróbáltunk közelebb zárkózni, azonban a hazaiak nem hagyták magukat. Előbb Tóth 61. percben szerzett góljával, majd Tolnay meccsvégi találatával beállították a 4–0-ás végeredményt. Több sárgalapos ítélet is születetett ellenünk a meccs során, illetve a korábban már említett kiállítás is a jól játszó ellenfél malmára hajtotta a vizet.

BLSZ I. osztály
3. forduló
1908 SZAC Budapest – TFSE 4–0 (Sulyok 5., Popov 44. Tóth K. 61., Tolnay 82.)
Budapest, Vasgolyó utcai Sporttelep. Vezette: Pozsony

Nincs idő nyalogatni a sebeinket, hiszen kedden már a Budapest Kupa 1. fordulójában vagyunk érdekeltek. Ellenfelünk a BLSZ III. osztályából érkező Polgári SC labdarúgói lesznek, akik 3–2-es vereséggel hangoltak az ellenünk lévő mérkőzésükre. A találkozó tétje a továbbjutás, ami egy összecsapáson dől el.

Budapest Kupa 1. forduló
Polgári SC (BLSZ III.) – TFSE
2023.09.05. (kedd) 20:10 – BKV Előre Stadion, Budapest

Hajrá srácok, hajrá TFSE!