BLSZ I Labdarúgás

Pestszentlőrinc a következő állomás!

Labdarúgóink két forduló után a 9. helyet foglalják el a budapesti I. osztályban. Az első fordulóban aratott kétgólos sikerüket legutóbb kétgólos vereség (3–1) követte a XII. Kerület Svábhegy otthonában. Ezúttal veretlen rivális következik, az 1908 SZAC Budapesthez utazunk.

Aktuális ellenfelünk a legutóbbi évadban pontosan ugyanannyi egységig jutott (27 pont) és ugyanolyan mutatóval zárt (7 győzelem, 6 döntetlen, 17 vereség) mint a mieink. Az egymás elleni két mérkőzésből mindkettőt mi nyertük, előbb 1–2 arányban idegenben, majd 2–0-ra a tavaszi hazai visszavágón. A végelszámolásban mégis a jobb gólkülönbség volt az a tényező, ami számított, ezáltal ők lettek a 12. helyezettek, mi pedig már ismert módon a 13. pozícióban fejeztük be az évadot.

Pestszentlőrincen lehet most ok az örömre, hiszen csapatuk veretlen két forduló után és a képzeletbeli pódium harmadik fokán állva várják a 3. kört. A bajnoki nyitány során azt a Svábhegyet múlták felül 1–3-ra idegenben, mely pont ellenünk szerezte meg szezonbeli első győzelmét a múlt héten, ugyanilyen arányban. A második fordulóban sokáig úgy tűnt, újabb 3 ponttal gazdagodik a SZAC. Kétszer is vezettek az újonc Szent István elleni találkozón, a 90. percre fordulva 3–2-es előny szerepelt a nevük mellett, de a vendégek egalizálni tudtak a 95. minutumban, így pontosztozkodás lett a vége.

Sokan úgy tartják, jelentősen megerősödött az 1908 SZAC, viszont a legutóbbi forduló jó tanulság arra, hogy ebben a bajnokságban tényleg minden megtörénhet, sőt még annak az ellenkezője is. Hűen reprezentálja mindezt az a tény, hogy két forduló után mindösszesen két olyan csapat van a tizenhat alakulatot számláló tabellán, mely még nem bukott pontot: a hibátlan rajtot maga mögött tudó tavalyi bronzérmes Csepel TC., illetve az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó tavalyi bajnok Unione FC.

Izgalmas találkozóra van tehát kilátás az 1908 SZAC Budapest – TFSE derbin, ahonnan srácaink remélhetőleg ponttal, pontokkal tudnak majd hazatérni!

BLSZ I. 3. forduló
1908 SZAC Budapest – TFSE
2023.09.02. (szombat) 15:00 – Gerely utcai Sporttelep, Budapest

Hajrá srácok, hajrá TFSE!