BLSZ I Labdarúgás

Értékes pont a Vízművek otthonából!

Labarúgóink amilyen jól kezdték a szezont, annyire nehéz helyzetbe kerültek az elmúlt pár hétben. Két vereség a bajnokságban, kiesés a Budapest Kupából. A hasonló hullámvölgyekből kemény munka árán, maximális összetartás mellett lehet elindulni a sikeresség irányába. A BLSZ I. 4. fordulójában a TFSE játékosai jó felfogásban futottak ki a Vízművek pálya gyepére. Kovács Gábor vezetőedző tanítványai egymást segítve, igazi csapatként hajtottak a jó eredmény megszerzéséért.

Szinte a kezdést követően egyből jó tempójú, pörgős mérkőzés kerekedett, ahol a fiatal tehetségekkel teletűzdelt ellenfél a 18. percben megszerezte a vezető találatot Szücs révén. Nem estünk kétségbe a hátrány láttán, egyre jobban kibontakoztunk és mezőnyfölényben futballoztunk. A 42. percben Nemes Martin révén egalizálni tudtunk így 1–1-es állással fordulhattunk a szünetre.

A második félidőben tovább folytatódott a jó játék részünkről, adódtak helyzeteink, ám újabb gólt nem tudtunk szerezni. A kevés büntetőlapot (2) hozó mérkőzésen minket egyszer sem szankcionáltak, azonban kapusunknak, Bán Bercelnek ismét akadt dolga bőven. Az idei évben több bravúrt is bemutató hálóőr újfent büntetőt hárított. Végeredményben 1–1-re zárult a találkozó. 4 forduló után 4 megszerzett ponttal a 13. helyen állunk.

Gólszerző játékosunk, Nemes Martin így értékelt a találkozót követően:

Az elmúlt pár meccs sikertelensége után az összetartás szellemében vártuk a hétvégi mérkőzést, javítani akartunk. Nagyon jól kezdtünk, de a gólok elmaradtak, ez pedig hamar megbosszulta magát. A gyorsan bekapott találat ellenére is csináltuk tovább a dolgunkat. Az első félidő végén oda tudtam érni Tóth beadására és kapuba juttattam a labdát. A második félidőben még kiélezettebbé vált a harc, továbbra is sok helyzet volt mindkét oldalon. Az utolsó percekben tizenegyest hárított kapusunk, amivel megmentette a pontunkat. Maradt bennem hiányérzet, mivel 3 ponttal akartunk eljönni, de nem lehetünk elégedetlenek. Folyamatosan fejlődünk taktikailag, egységesebbé válunk, az eddigi tapasztalatokból bőven tudunk építkezni!

BLSZ I. osztály
4. forduló
Fővárosi Vízművek SK – TFSE 1–1 (Szücs 18., ill. Nemes 42.)
Budapest, Fővárosi Vízművek SK Sporttelep. Vezette: Róka

Folytatás „hazai pályán” a Vasas Pasaréti úti Sporttelepén a 6. helyet elfoglaló 43. sz. Építők SK ellen. A mérkőzésre szeptember 16-án 19 órától kerül sor.

Hajrá srácok, hajrá TFSE!