Férfi MEFOB Kosárlabda

Végig a sarkunkban volt a BME, de sikerült győzelemmel indítani a MEFOBON!

A kosárlabda MEFOB 9. fordulójában Boros Zoltán fiai a BME-MAFC gárdáját fogadták. Borítékolható volt a szoros küzdelem és kihívójuk ennek megfelelően végig a sarkukban volt, de szerencsére sikerült megőrizni az előnyt!

A srácok utoljára a DEAC-cal csaptak össze idegenben még december elején és zsinórban 7 győzelmet követően elszenvedték első vereségüket Debrecenben. Az addigi hibátlan menetelés megtörése után jól jött egy kis pihenő az Egyetemi Bajnokságban és nem is kellett csalódnunk.

Rögtön a BME-MAFC elleni hazaival indítottunk és ahogyan arra számítani lehetett, nem volt könnyű győzelmet aratni. Az első negyedben kellett pár perc, hogy magunkhoz ragadjuk a kezdeményezést, de végül sikerrel jártunk és megléptünk 9 ponttal. A második etapban még 4 egységgel tudtuk mélyíteni a két fél közötti szakadékot és ennek hála a nagyszünetre 42-29-es TFSE előnnyel vonulhattunk.

A folytatásban viszont már a BME-nek jött ki jobban a lépés, azonban a magabiztos játékunknak köszönhetőn mindössze 5 egységet tudott lefaragni hátrányából a vendég gárda 2 negyed alatt, így a végeredmény 84-76-lett a javunkra. Játékosink közül ezúttal Dócs Benedek lett a legeredményesebb (19), rajta kívül Csomós Kristóf (15), Dékány Imre (15), és Pozsik Zsombor (12) jutott 10 egység fölé. Dékány Imi statisztikája azonban nem csak a pontok miatt kiemelkedő, hanem lepattanók, kiharcolt faultok és gólpasszok terén is jeleskedett!

Vezetőedzőnk értékelése a mérkőzésről:
„Jól kezdtük a mérkőzést, gyorsan tudtunk játszani, voltak jó indításaink és labdaszerzéseink. Aztán az előnyünk tudatában kicsit visszaestünk, voltak olyan eladott labdáink, amik számomra is érthetetlenek voltak és kicsit így ritmusunkat vesztettük támadásban. Védekezésben voltak olyan hibák, hogy a lepattanókat nem tudtuk leszedni és ezt a BME ki is használta, de szerencsére a végére meg tudtuk tartani az előnyünket. További sok sikert kívánok a BME-nek.”

TFSE – BME-MAFC 84-76 (26-17, 16-12, 17-18, 25-29)

A fiúk következő mérkőzésükön az Eszterházy SC-t fogadják hazai pályán. Nem utolsó sorban pedig ezúton is boldog születésnapot kívánunk MEFOB és NB II-es csapatunk vezetőedzőjének, Boros Zoltánnak, akinek a mai napot a Közgáz SC elleni összecsapáson való szerepléssel koronázhatja meg a brigád!

Isten éltessen Borisz! Gratulálunk a győzelemhez és sok sikert a Közgáz SC ellen!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE
Forrás: MKOSZ