Férfi NBII Kosárlabda

„S elhulltanak legjobbjaink a hosszú harc alatt.”

Szomorú nap virradt egyesületünkre, ugyanis NB II-es kosarasaink elszenvedték első vereségüket a bajnokságban. Az idei szezonban egyik legnagyobb kihívójukká a Közgáz SC lépett elő és a Csörszön aratott győzelmünket megtorolva, hazai pályán vágtak vissza!

Pedig milyen szépen indult…Rögtön a mérkőzés elején megszereztük a vezetést és bár folyamatosan a nyakunkon volt a házigazda, az első negyed végén 2 egység volt az előnyünk. A második etap még az előzőnél is pontgazdagabbra sikeredett, ráadásul a differenciát is növelni tudtuk 1-gyel, így a nagyszünetre 40-43-mal vonulhattunk.

A harmadik szakaszban kezdett szorulni a hurok a nyakunk körül. Házigazdánk egyre nagyobb fenyegetést jelentett, de még így is a mi vitorlánk fogott szelet és 5-re emelkedett a különbség. Ezt követően azonban felborult a pálya, ellenfelük megállíthatatlanul tört előre, ami azt eredményezte, hogy a negyedik negyed elején újra átvették a vezetést, ám ezúttal sanszot sem hagytak nekünk.

Az utolsó percekben 8-9 pontos fórja volt a Közgáz SC-nek és bár Boros Zoltán fiai mindent megtettek, hogy ezt ellensúlyozzák, a vereséget sajnos nem tudták elkerülni. A végeredmény 93-87 lett a kihívónk javára. Érdekesség, hogy a szezon során most kaptunk először 70 pont felett, utoljára a Kandó SC-nek sikerült 69-et, illetve a Gödöllőnek 68-at szereznie ellenünk. Játékosaink közül többen is 10 egység fölött zártak, közülük most Alcser Dániel tudott kiemelkedni.

Közgáz SC és DSK/B – TFSE 93-87 (16-18,24-25,24-26,29-18)

Túl sok idő nem marad bánkódásra, mivel pénteken ismét jelenésük van a fiúknak. Következő mérkőzésüket, zsinórban negyedjére fogják idegenben játszani, ellenfelük pedig a 9. helyen álló Szigetszentmiklós lesz.

Fel a fejjel skacok!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE
Forrás: MKOSZ