Női NBI Röplabda

Újpesten búcsúztatjuk az évet!

NB I-es női röplabdásaink a tavalyi szezonhoz hasonlóan ismét Újpesten zárják az évet. Joel Herrea tanítványai jelenleg 21 ponttal listavezetők, míg aktuális riválisuk 4 ponttal a tabella utolsó helyén áll.

Az UTE csapatával először fogunk találkozni az idei szezonban. Aktuális ellenfelünkkel a 2022/23-as idényben kétszer néztünk farkasszemet. Akkor az egyik összecsapás 0:3-as idegenbeli, a másik pedig 3:1-es hazai győzelemmel zárult a mi javunkra.

A lila-fehér alakulat rajtunk kívül már mindenkivel megvívott egyszer az alapszakasz első körében. Az eddigi 9 mérkőzésükből mindössze egyszer kerültek ki győztesen (Kispest), nyolcszor hagyták el a pályát vesztesként (SZRSE, BDSE, Vasas, BRSE, BVSC, VESC, MTK, GRC). Keretüket fiatal magyar tehetségek alkotják, akik kivétel nélkül 2002 és 2008 között születtek. Vannak játékosaik, akik kipróbálhatták már magukat az Extraligában is, így mindenképpen érdemes komolyan vennünk őket.

Röplabdásaink felszabadultan és motiváltan készülnek a 2023-as esztendő utolsó mérkőzésére. Nagyon bizakodunk abban, hogy lányaink folytatják sikersorozatukat, amivel a tabella első helyéről kezdhetik meg a következő esztendőt.

Csapatunk négyesütője, Kiss Kornélia gondolatai a mérkőzést megelőzően: „Az év végi hajrá ellenére remélem felszabadultan tudunk majd pályára lépni és szép, összeszedett játékkal zárjuk a 2023-as évet! Végig ott kell lennünk fejben, nem eshet vissza a koncentrációnk a szettek között, erre most kifejezetten figyelnünk kell.”

Női NB I. – 9. forduló
UTE – TFSE (12.16. 13:00)
UTE Röplabda Csanok, Budapest

Gyerünk lányok, hajrá TFSE!

Fotó: Borhi Miháy – TFSE