Kosárlabda Retro

Újoncként bravúrok? Felénk ez így szokás!

Múltkutatásunk jelenlegi epizódjában 1974-be kalauzoljuk vissza csapatunk szimpatizánsait. A 70-es éveket méltán nevezhetjük kosárcsapataink aranykorának, hiszen lányaink és fiaink egyaránt a honi színvonal csúcsán, az NBI-ben pallérozódtak ezidőtájt. Női csapatunkról már korábban megírtuk, hogy 5 alkalommal hódították el az első osztály elsőségéért járó bajnoki trófeát. Férfi oldalról ugyanakkor eddig még nem esett múltbeli említés.

Az 1974-es idényben férfi csapatunk újoncnak számított az NBI-ben, és számos meglepetést okozott az idény során. Ezek közül talán a legemlékezetesebb az a késő márciusi találkozó, ahol az élmezőnybe tartozó Bp. Vasas Izzó csapatát meggyőző különbséggel tudták legyűrni a srácok. A teljesítményre a hajdani Népsport szerkesztősége is felkapta a fejét, és a forduló 5 fős álomcsapatába két TFSE játékost is „delegáltak” Kamarás (18 dobott pont) és Novák (14 dobott pont) személyében.

Az eredmény tükrében nem véletlen, hogy a Kosárlabda rovat szalagcímébe csapatunk került.

A fiúk a szezon hátralevő részében sem vallottak szégyent. Az addigi évek folyamatos NBI-ért vívott harcát követően újabb célt fogalmazott meg a csapat vezetése: „Eresszen gyökeret a TFSE az első osztályban.” A szezon végeredményét és az elkövetkezendő éveket elnézve, sikerült elérni az új célt, hiszen csapatunk 1979-ig folyamatosan az élvonalban szerepelt. És az elkövetkezendő években is fellelhető volt az első osztály palettáján.

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!