Férfi MEFOB Kosárlabda Női MEFOB

Újabb kettős siker a kosárlabda MEFOB-on!

Hétfő este folytatódott a kosárlabda MEFOB, melyben mindkét csapatunk érdekelt volt. A hölgyek Szegednek vették az irányt, míg a fiúk hazai pályán fogadták az Eszterházy Egyetemet és legnagyobb örömünkre, az ellenfeleken kívül, senkinek nem kellett keseregnie a lefújást követően!

Kováts Gabrielláéknak a Dél-Alföld központjába, Babits Mihály szülővárosába vezetett utuk, ahol a Szegedi Tudományegyetem gardájával csaptak össze. A lányoknak ez volt a 6. mérkőzésük és ahogy az előző ötöt, ezt is győzelemmel zárták.

Fotó: Tóth Zsombor

Az első félidőben még nem alakult ki akkora különbség a felek között, de a nagyszünetről visszatérve teljesen fölborult a pálya. Esélyt sem adva a hazaiaknak, az addig megszerzett 7 pontos előnyt még 12-vel toldották meg negyedenként és így a végeredmény 47-78 lett a mieink javára. Legeredményesebb játékosunk Burján Laura lett, aki 20 pontja mellé szedett még 9 lepattanót!

SZTE-Szegedi RSC – TFSE 47-78 (15-18, 14-18, 12-24, 6-18)

A lányok továbbra is veretlenül vezetik a tabellát és még nem ért véget az idegenbeli mérkőzések sora, ugyanis a következő bajnokijukon az utolsó helyen álló, eddig nyeretlen Nyíregyházi Egyetem vendégei lesznek.

Boros Zoltán fiainak hazai pályán kellett bizonyítaniuk az Eszterházy SC ellen és nem is csalódtunk! Anno az első fordulóban 48-96-os TFSE siker született Egerben és bár a mostani nem ért ilyen nagy differenciával véget, az eredmény így is magáért beszél.

A feldobást követően rendkívül szoros játék alakult ki, ráadásul az első negyed végén 21-22-re vezettek a vendégek, de ami ezután következett, azt nem tették zsebre! A félidei pihenőt megelőzően a mieink kíméletlen rohamokat indítottak, vagy ahogy Tinódi Lantos Sebestyén fogalmazott: „Gongyok nagy vala az vitézöknek”.

A második etapban szerzett 20 pontos előny merőben megváltoztatta a játék képét, sőt szinte el is döntötte az összecsapást. A harmadik és negyedik negyedben még összesen 10 egységgel mélyült a két csapat közötti szakadék, így a végeredmény 84-54 lett. Legeredményesebbeink névsorában szerepel: Mester Márk 20 ponttal, illetve Rátvay Balázs 10 egységgel és 11 lepattanóval!

TFSE – Eszterházy SC 84-54 (21-22, 29-8, 18-16, 16-8)

A srácok ugyancsak vezetik a tabellát és a hölgyekhez hasonlóan ők is a sereghajtóval csapnak össze a következő meccsükön, házigazdájuk az AKE-Milton Friedmann Egyetem lesz.

Mindenkinek gratulálunk a szép eredményekhez!

Forrás: MKOSZ

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!