Férfi NBII Kosárlabda

Már az első negyedben eldőlt a találkozó!

NB II-es kosarasaink a Budafok II. otthonában léptek pályára a bajnokság 15. fordulójában és ahogy itthon, úgy idegenben is ők bizonyultak jobbnak! A feldobást követően teljesen felborult a pálya és a hazaiaknak igencsak kapaszkodniuk kellett, hogy ne szaladjanak bele egy nagyobb vereségbe.

Miután útjára indult a játékszer rögtön hazai pontokkal kezdődött a találkozó, de ezt követően a 7. percig nem jutott szóhoz a Budafok II. A mieink olyan komoly nyomást helyeztek rájuk, hogy egészen a 8. percig nem találtak be és az azt követő szépítést is 2 büntetőnek köszönhették. A negyed végén 8-24 szerepelt az eredményjelzőn!

A második etapban lazábbra vehettük a figurát és ekkorra már a házigazda is magára talált. Sikerült is 5 egységet faragnia a hátrányból, így a nagyszünetre 29-42-vel vonulhattak a felek. A folytatásban azonban Boros Zoltán fiai megadták a kegyelemdöfést, egyik szakaszban sem engedtek az ellenfélnek és a második félidőben 20 pontra növelték a differenciát.

Játékosaink közül többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Vámos László, valamint Keresztesi Dávid fejenként 14 ponttal járult hozzá a sikerhez, szorosan a nyomukban haladt Vígh Marcell, aki 13-mal zárt, illetve rajtuk kívül még Körömi László és Rátkai Bálint érte el, vagy lépte túl a 10 pontos határt!

Budafok II. – TFSE 62-82 (8-26,21-16,19-25,14-15)

A srácoknak mindössze 3 meccsük maradt hátra az alapszakaszból, következő összecsapásukra hazai pályán kerül sor a 8. helyen álló Kandó SC-Óbudai Egyetem ellen.

Gratulálunk fiúk!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE
Forrás: MKOSZ