Férfi NBII Futsal

Újabb fontos lépés előtt!

Férfi futsalcsapatunk a soron következő fordulóban a fővárosi, egyetemi rivális ELTE-BEAC-cal néz farkasszemet hazai környezetben. Németh Péter tanítványait 4 győzelem választja el a biztos feljutástól, ami a rivális UTE bukása esetén akár kevesebb is lehet.

Fiaink eddig 3/3 alkalommal legyőzték a BEAC-ot, mely az utóbbi időben korábbi edzőnket, Póta Balázst is sorai közt tudhatja. Az eddigiek során 6–0, 3–4 és 3–7 arányban tudtunk diadalmaskodni a fekete-sárgák felett. Aktuális ellenfelünk formája hullámzónak mondható, a Felső-ház eddigi négy mérkőzésén három vereség (TFSE, Nagykanizsa, UTE) szerepel a nevük mellett, illetve egy győzelem a Haladás II-vel szemben.

Góllövőlistájuk élén Fülöp Viktor és Vadászi Edward állnak 15-15 találattal, őket követi a nagypályás labdarúgásban elmúlt években minket erősít Béres Roland 11 góllal. Az utóbbi időben több szoros mérkőzéssel is előrukkoló BEAC ellen nem lesz könnyű dolgunk, de ha az eddigi eredményeinkből merítünk erőt, akkor minden okunk megvan bátran futsalozni.

Fej-fej melletti csatát folytatunk ebben a kiírásban az UTE-val. Az alapszakasz során mi álltunk többet az élen, majd a rájátszás kezdetén egy ellenük bekövetkezett hazai malőr (5–8) után második helyen találtuk magunkat. Ekkor jött a sorstól egy lehetőség, mivel lila-fehér riválisunk értékes pontokat hullajtott a Haladás ellen, melynek következtében, ha csak egy ponttal is, de újra az élre ugorhattunk. Legutóbbi két mérkőzésünkön ehhez mérten maximális fókusszal előrukkolva tudtunk értékes győzelmeket aratni (Nagykanizsa, Haladás), amire ezúttal is szükségünk lesz.

Mi vagyunk tehát a péntek esti összecsapás esélyesei, viszont ügyelnünk kell arra, hogy az irányítást egy percre se engedjük ki a kezünkből és újabb 3 pont kerülhessen a nevünk mellé. Az újpestiek ezúttal szabadnaposak, következő mérkőzésük viszont pont ellenünk lesz április 15-én, a következő fordulóban.

NB II. Nyugati csoport Felső-ház 6. forduló
TFSE-11Teamsport – ELTE-BEAC (04.05. 20:45)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, Budapest

Fotó: Borhi Mihály – TFSE
Forrás: MLSZ

Hajrá srácok, hajrá TFSE!