Kézilabda Női NBII

Új idény, fiatal csapat, teljes erőbedobás!

A tavalyi, sok megpróbáltatással járó szezon után, női kézilabdacsapatunk megfiatalodott kerettel, mindenre elszánt szakmai stábbal és teljesen új filozófiával vág neki a 2021/22-es idénynek.

A vezetőedzői posztot továbbra is Herbert Krisztián tölti be, akinek munkáját Csillik Árpád erőnléti edzőként segíti. Kettejük munkássága egy új fejezetet nyitott női szakágunk történelmében. Szakítva a korábbi gyakorlattal, gyökeresen átalakították a rendszert és új alapokra helyezték a munka fókuszát. Erőnléti edzőnk a modern nemzetközi trendeknek megfelelő tréningek és regenerációs módszerek segítségével dolgozik, kiegészítve ezzel Krisztián sportági edzéseit.

A szezonra való felkészülést augusztus 2-án kezdte meg a csapat. Lányaink azóta túl vannak egy kilenc napon át tartó békéscsabai edzőtáboron, ahol napi három edzéssel készültek, az utolsó napokon pedig két edzőmérkőzést is vívtak. Mindkét edzőmeccsen győzelmet arattak a lányok, az edzésmunkát is maradéktalanul elvégezték, az újoncok is beilleszkedtek, így minden tekintetben sikeresnek könyvelhető el a felkészülés ezen szakasza.

A megfiatalodott csapat különböző, kohéziót erősítő játékokon is részt vett, amire a nagy játékosmozgás miatt volt szükség. Célkeresztben a bizalom és az oldottság előidézése állt. Ezeknek köszönhetően az edzéslátogatottság és a hangulat is jócskán túlszárnyalta az egy évvel korábban látottakat. A lányok sokkal lelkesebbek, szeretnek edzésre járni, oldott a légkör és az edzői gárdával is jó viszonyt ápolnak.

Érdemes megemlíteni, hogy erőnléti trénerünk a küzdősportok világából érkezett, a lányok védekezésben pedig harciasság szempontjából voltak hiányosságok, így kézenfekvő volt az ilyen jellegű tudást az említett probléma kezelésére felhasználni. A gyakorlatban ez úgy festett, hogy különböző küzdőgyakorlatokat kellett a lányainkak elvégezni, ezzel ösztönözve a harciasságot és a bátorságot. Az eredmény már néhány alkalom után szemmel látható volt, azóta pedig még tovább javult a védekezés.

FŐPRÓBA

A szezon előtti felkészülés utolsó állomása Bükfürdőn volt múlt szombaton (09.11.), ahol egy négycsapatos tornán vettünk részt. Ellenfeleink a Büki TK, Resolute KC Alsóörs és a Sárvári Kinizsi SE voltak.

Három mérkőzésünkön háromféle kimenetel született: elsőként az alsóörsiek ellen 21–24 arányban maradtunk alul, majd a házigazda Büki TK ellen feljavult játékkal, egy kiélezett mérkőzésen zártunk 26–26-os döntetlennel, míg a sárvári csapatot meggyőző teljesítménnyel 27–11-re múltuk felül. A tornán mutatott produkciónkkal a második helyen végeztünk a kvartettben. A mérkőzéseken látottakról vezetőedzőnk így fogalmazott:

„A hétvégi tornára felkészülési jelleggel mentünk el, teljes kerettel. Szemünk előtt az lebegett, hogy mindenki elég játéklehetőséget kapjon, az eredményesség csupán másodlagos tényezőként volt jelen. A három mérkőzés során számos variációt ki tudtunk próbálni, így tisztábban láthattuk, hogy hol is állunk az alapozás végeztével. A tornára reggel hatkor indultunk és több, mint három órát utaztunk. Ennek hatása érződött az első meccsen, ahol gyenge teljesítményt produkáltunk, sok pontatlansággal.

Második mérkőzésünkön a házigazdával találkoztunk, akik tavaly ezüstérmesként zárták az NBII Észak-Nyugati csoportját. A kezdés előtt alaposan átbeszéltük a hibákat, majd azt is, hogy mi vihet minket előre. Ezt követően fantasztikus fejlődést mutattunk a pályán és 8 góllal is vezettünk az első félidő során. A második félidőben nagyon kiegyenlített játék folyt, végül pedig igazságos döntetlen született. Fontos tanulsággal zárult azonban ez a mérkőzés is, mivel sorcserénket követően lassan vették fel a ritmust a padról érkezők, ekkor vált kiegyenlítetté a találkozó. Egyik alapelvünk és erősségünk az lehet a szezonra nézve, hogy bő rotációval dolgozunk. Semelyik játékosomtól nem várom el, hogy 60 percen át a pályán legyen, mivel nagyon sok hasonló képességgel bíró fiatal van a keretünkben. Nagyon büszke voltam és vagyok a lányokra, amiért nem estek össze az első mérkőzés után, hanem közös erővel mentek tovább és együtt javultak!

Harmadik találkozónk során az NBII Észak-Nyugati csoportjának 4. helyezettjével csaptunk össze. Olyan tűz égett ezen a mérkőzésen a lányokban, amivel nem érdemelhettek mást, mint győzelmet. Ellenfelünk eddigre már fáradt volt és sérülések is hátráltatták őket a nap folyamán. Akaratunkat ezúttal maximálisan tudtuk érvényesíteni, sok könnyű gólt szereztünk és egy lélekemelő, nagy arányú győzelmet tudtunk szerezni.

Összességében egy nagyon hasznos tornán vettünk részt, ahol sokszor ugyan felforgatott csapattal játszottunk, mégis ezzel fejlődhettünk a legtöbbet. A bajnoki startra remélhetőleg mindenki elsajátítja, melyek is rendszerünk alapjai, illetve azt is, hogy kire, mikor és milyen feladat hárul. Ha jó kapusteljesítményünk van, továbbá védekezésben kellően aggresszívnak bizonyulunk és türelmesen hajtjuk végre támadásainkat, akkor bárkit megverhetünk. Amennyiben ezek elmaradnak, akkor bárkitől vereséget szenvedhetünk. Az elmúlt időszakra tekintve büszke vagyok a lányokra, emellett tetszik a hozzáállásuk. Törekszünk arra, hogy így haladjunk tovább!”

Lányaink a tavalyi idénnyel ellentétben idén nem az NBII Északi csoportjában, hanem az NBII Déli csoportjában fognak játszani. Több együttes kapcsán is nehéz meghatározni, hogy mire számíthatunk, azonban abban biztosak lehetünk, hogy lányaink a végsőkig fognak küzdeni!

A bajnokságot szeptember 19-én vasárnap, a Mizse KC ellen kezdjük! A mérkőzés 18:00-kor kezdődik, a helyszín pedig a SOTE Zágrábi utcai csarnoka.

Csapatunk bajnoki menetrendjét itt érhetitek el!

Hajrá lányok! Hajrá TFSE!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!