Férfi Extraliga Férfi NBI Röplabda

Továbbjutás után, második kör előtt!

Férfi röplabdásaink négyszettes mérkőzésen múlták felül az NB II-es Győr csapatát idegenben. A győzelemnek hála fiaink a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé kerültek.

Nagy Gergely tanítványai az első két szettben végig uralták a pályát, offenzív játékunkkal szemben a győri csapatnak nem volt ellenszere (20-25, 20-25). A harmadik etapban TFSE-s röpiseink kicsit beleültek a mérkőzésbe, sok ki nem kényszerített hibával játszottunk. Ellenfelünk egyből megragadta az alkalmat és rontásainkat kihasználva behúzta a harmadik játszmát (25-21). Ezután fiainknak sikerült újra visszatalálniuk a saját játékukhoz és stabil teljesítményüknek köszönhetően megnyerték a negyedik szettet, így a mérkőzést is (17-25).

Ezzel a győzelemmel férfi röplabdacsapatunk a Magyar Kupa negyeddöntőjébe került, ahol a tavalyi győztes Pénzügyőr gárdája lesz az ellenfél. Az első párharcot december 23-án hazai környezetben vívjuk, a visszavágóra pedig 2024 januárjában idegenben kerül sor.

Vezetőedzőnk, Nagy Gergely így fogalmazott a Magyar Kupa továbbjutást követően: „Ahogy számítottam rá küzdelmes mérkőzés volt. A győri csapat hozzáállása példaértékű volt, ezért nagyon jó hangulatú mérkőzést tudtunk játszani, ami mind a kettő csapat fejlődését segíti. Örülök a továbbjutásnak és annak, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni. Dolgozunk tovább, nagyon sok feladat vár még ránk!

Horváth Bálint, győri származású csapatkapitányunk nyilatkozata a győzelmet követően: „Mindenki játéklehetőséget kapott a győri kupameccsen, akik kevés ki nem kényszerített hibázásuknak köszönhetően megnehezítették a dolgunkat. Az első két szett után, kicsit beleültünk a mérkőzésbe, de sikerült négy szettben lezárni a találkozót. Koncentrálunk a következő ellenfelünkre a kupában, de előtte még a hétvégi bajnoki találkozót tartjuk szem előtt.”

Röplabdásaink számára elkezdődik az Extraliga alapszakaszának második köre, ahol javarészt ismerős ellenfelekkel fognak találkozni (a Székesfehérvár kivételével). Következő bajnoki mérkőzésük december 10-én 17:00-tól kerül megrendezésre a VRCK Kazincbarcika otthonában. Az aktuális ellenfél jelenleg a tabella negyedik helyét foglalja el.

Csapatunk a Vegyész elleni szezonnyitó mérkőzésen 0:3-as vereséget szenvedett. A meccs előrehaladtával már akkor is mutattunk bíztató előjeleket a jövőre nézve. Nagy Gergely tanítványai fontos győzelmeket szereztek az elmúlt hétben, jó szériában vannak, így bizakodva nézhetnek a vasárnapi összecsapás elé.

Centerünk, Winter Zétény gondolatai az összecsapást megelőzően: „Az utóbbi időben határozottan érezni lehet a fejlődést a csapaton. Reméljük a hétvégén is tudunk majd bizonyítani és pontokkal távozunk Kazincbarcikáról.”

Férfi Extraliga – 11. forduló
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – TFSE (12.10. 17:00)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika

Mindent bele srácok, hajrá TFSE!