Kosárlabda Női NBI/A

Szezonnyitó ebéd TFSE-MTK módra

A mai nap került sor női kosárlabdacsapatunk szűk körű szezonnyitó eseményére a Testnevelési Egyetem Éttermében.

Az összejövetelen tiszteletét tette Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos is, mint az Egyetem leköszönő Rektora és az újonnan felállított, a jövőben az egyetemet irányító vagyonkezelő alapítvány kuratóriumának kurátora. Beszédében kitért az egyetemi sport fontosságára, a kemény munka és az alázatosság gyümölcséről, illetve egy kis kitekintést is tett a campusfejlesztés és a csapat kapcsán.

Dr. Sterbenz Tamás – a csapat szakmai vezetője és a Testnevelési Egyetem általános rektorhelyettese mindenkit emlékeztetett arra, hogy a TFSE-MTK továbbra is egy egyetemi gárda, tehát a játékosok nagyrésze egyetemi hallgató, legtöbbjük pedig a TE-n folytatja felsőfokú tanulmányait és a jövőben is ebben a szerepben szeretné tudni a csapatot.

Rakaczki Zoltán – a TFSE ügyvezetője ismertette a következő időszak feladatait és a technikai részleteket, bemutatta a csapat stábját, ahol néhány változáson kívül a tavalyi szakemberek folytatják a munkát.

A TFSE-MTK szakmai stábja a 2021/22-es szezonra: Magyar Bianka (vezetőedző), Patai Benjamin (másodedző), Juhász Ferenc (erőnléti edző), Djelmis Angéla (masszőr), Félix Ákos (csapatmenedzser), Fogarasi György (technikai vezető).

Lányaink már harmadik hetében járnak az alapozásnak, múlt héttől kezdve napi kettő edzésen vesznek részt, egyszerre fókuszálva az erőnlét és a labdakezelés fejlesztésére. A csapat felkészülésének további állomása lesz egy edzőtábor Miskolcon, majd több edzőmérkőzés olyan neves ellenfelek ellen, mint a Sopron Basket vagy a Sepsiszentgyörgy csapata.

A TFSE-MTK 2021/22-es szezonjának tervezett menetrendjét ITT találjátok.