Férfi Extraliga Férfi NBI Röplabda

Szenzációs győzelem a Pénzügyőr ellen!

Extraligás férfi röplabdásaink hatalmas meglepetést okozva 1:3 arányban győzedelmeskedtek a Pénzügyőr otthonában.

Röplabdásaink fenomenálisan kezdték a meccset, Quintz Tamás hatékony megoldásaival egyből több pontos előnyhöz jutott csapatunk (2-5). Ez a pontkülönbség Tóth Kristóf és Gebhardt Norbert támadásainak köszönhetően a szett közepére csak nőtt, a PSE még két időkérésével (6-11, 6-13) sem tudta megtörni fiaink lendületét. A végjátékot Nagy Gergely tanítványai hat pontos előnnyel kezdték (15-21), ám a tapasztaltabb PSE elkezdett rohamosan zárkózni. A TFSE tovább menetelt, sikerült is szett labdához jutnia (21-24), ám nívós riválisunk mindegyiket hárította. A szett vége kiélezetten alakult, a küzdő felek pontról-pontra haladtak, egyik csapat sem tudta lezárni a mérkőzést. A riválisok egészen 30 (!) pont fölé jutottak, amikor négyesütőnk, Horváth Bálint sikeresen lezárta az első etapot (32-34).

A következő szettben fordult a kocka, végig a PSE-nek állt a zászló, fiaink beleültek a mérkőzésbe. A pénzügyőriek annyira elléptek, hogy csapatunk már sehogy sem tudta behozni a lemaradást. A második játszma 25-12-es PSE sikerrel zárult.

A harmadik szettre röplabdásaink ismét felszívták magukat, 4 pontos előnnyel kezdtünk (3-7). Riválisunk gyorsan ledolgozta hátrányát, sőt még a vezetést is átvette (16-13). A végjátékban ellenfelünk már 23-19-re vezetett, amikor több hibázásukat jól kihasználva elkezdtünk rohamosan zárkózni. 24-24-nél már egált mutatott az eredményjelző, majd 2 bravúros TFSE ponttal ez a szett is a nevünk mellé íródott (24-26).

A negyedik, és egyben utolsó etapra is maradt még fiainkban lendület. A szett során végig vezettünk, a PSE csapatának nem volt ellenszere ellenünk. Nagy Gergely tanítványai gyönyörű játékkal 14-25-re ezt az etapot, és így a mérkőzést is behúzták.

Ezzel a győzelemmel még mindig a 11. helyen állunk, ám csak egy pont választ el bennünket az egyel felettünk lévő MEAFC csapatától!

Csapatunk feladója, Tóth Máté nyilatkozata a bravúros győzelem után: „Az első szettben való küzdelem sokat kivett belőlünk, nem is sikerült jól elkezdenünk a második szettett. De a meccs hátralévő részére nagyon szépen összeszedte magát a csapat, a harmadikban pedig fordítanunk is sikerült. Jól működtek a nyitásaink és a blokkmunkánk. Gratulálok a csapatnak!”

TFSE – PSE KFT 3:1 (-32, 12, -24, -14)
Pénzügyőr Sportcsarnok, 100 néző. V: Barabás B., Bátkai-Katona Á.

TFSE: Tóth M. 2, Horváth B. 4, Quintz 14, Tóth K. 19, Gebhardt 20, Mihucz 3. Csere: Laczi, Tepszis (liberók), Balázs B. 4, Németh M T., Füzék 3, Knobloch F. B. Vezetőedző: Nagy Gergely.

Fiaink következő hétvégén a listavezető Fino Kaposvár csapatával fognak megküzdeni idegenben. A kaposváriaktól az idei szezonban eddig egy 0:3-as vereséget szenveztünk még novemberben.

Büszkék vagyunk fiúk, így tovább TFSE!

Fotó: Jani Martin