Női NBI Röplabda

Kíméletlenül vágott vissza a Vasas!

NB I-es női röplabdásaink három szettben kaptak ki a Vasas SC fiókcsapatától hazai környezetben.

Lányaink meglepetésre egyik szettben sem tudtak 20 pont fölé kerülni, ugyanakkor a szombati játékunk képét elnézve ez mégsem volt annyira megdöbbentő. Ezen a napon egyszerűen minden elemben felénk kerekedett a fiatal erőkből álló Vasas, ezzel visszavágva az őszi, idegenbeli sikerünkért.

Csapatunk a mérkőzés első felében tudta tartani a lépést feltüzelt ellenfelével, de a szett közepére már jelentős előnyre tett szert a Vasas. Joel Olazábal Herrea időkérése után (9-15), lányaink próbáltak zárkózni, de sajnos ez nem volt elég az egyenlítésre. Riválisunk lendülete a játszma végéig kitartott, ami 17-25-re zárult a javukra.

A következő két etap sem alakult szebben, az offenzív vasasos lányokat nem tudta megállítani csapatunk. Ellenfelünk erős nyitásaival igen megnehezítette dolgunkat, mindemellett a blokkvédekezésünk sem volt a helyén. Mind a második, mind pedig a harmadik szettben sok ki nem kényszerített hibánkkal simán megengedtük riválisunknak, hogy ellépjen. A Vasas egyesületének szinte minden rontásunkat sikerült kihasználnia, így a második etap 14-25-re, a harmadik pedig 13-25-re végződött ellenfelünk javára.

Vezetőedzőnk így nyilatkozott az összecsapást követően: „Az az igazság, hogy a mai mérkőzésen kioktattak minket röplabdából, hogyan is kell azt valójában játszani. Gratulálok ehhez a Vasasnak. Nekünk továbbra is a céljaink elérésére kell összpontosítanunk. Az elkövetkező mérkőzések erről szólnak majd.

Weidemann Lili, csapatunk liberója gondolatai a találkozó után: „Összességében azt tudnám elmondani a mérkőzésről, hogy a Vasas csapata nagyon összeszedett, hatékony játékot játszott és sajnos ma egyik játékelemben sem volt ellenszerünk erre. Nem gondolom, hogy ebből hosszútávú következtetéseket kell levonnunk, a hibákat természetesen ki kell elemezni és tanulni kell belőlük, de fontos és nehéz mérkőzések várnak még ránk, menni kell tovább, visszatalálva ahhoz a játékhoz, amire ez a csapat képes. Gratulálok a Vasas csapatának a győzelemhez!”

Lányaink ezzel a vereséggel lecsúsztak a jelenlegi tabella 3. helyére (38 ponttal és 15 mérkőzéssel). Előttünk eggyel több ponttal (39) és lejátszott mérkőzéssel (16) a BVSC csapata áll, míg az első helyen továbbra is a Vasas trónol 43 megszerzett egységgel, ám ők is kettővel több összecsapáson (17) vannak túl hozzánk képest.

TFSE – Vasas SC 0:3 (17, 14, 13)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, 110 néző. V: Újházi M., Soltész R.
TFSE: Kökény N., Tatár 5, Tettamanti 4, Kis D. 5, Tátrai Zs. 8, Zen 3. Csere: Kucsera, Weidemann (liberók), Török 2, Turcsányi 1, Villányi. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

Csapatunk következőleg a BDSE csapatával fog megmérkőzni vasárnap, ismét hazai pályán. A budaörsi röplabdásokkal szemben az idei szezonban 0:3-as győzelmet aratott csapatunk még novemberben, ám sosem lehet ellenük biztosra menni, mert kiemelkedően jól mezőnyöznek és rendre nagyon lelkes játékkal rukkolnak elő.

Hajrá lányok, gyerünk TFSE!

Fotó: Borhi Mihály