Női NBI Röplabda

A Szeged ellen kezdjük az alapszakasz második körét!

Női NB I-es röplabdásaink következő bajnoki mérkőzésükön a Szeged csapatával csapnak össze szombaton 18 órától, idegenben.

A bajnokság 11. fordulójában csapatunk listavezetőként utazik Szegedre, ahol az aktuális tabella 9. helyén álló hazai csapat lesz a következő ellenfél. A szegedi lányok vereséggel kezdték a 2024-es évet. Legutóbbi meccsükön 3 szettben maradtak alul a jelenleg 2. helyen lévő BVSC gárdájával szemben hazai pályán. Míg mieink – akik továbbra is listavezetők – ugyanilyen arányban diadalmaskodtak a Veszprém felett.

A szegedi lányokkal már megvívtak röplabdásaink a szezonban. Az októberi összecsapáson Joel Olazábal Herrera tanítványai könnyed 3:0-ás győzelemmel hagyták el hazai pályájukat. Csapatunk annyira jól szerepelt azon a mérkőzésen, hogy az utolsó játszmában sikerült 10 pont alatt tartani riválisunkat (25-9).

Lányaink messzire utaznak szombaton, de kitűzött céljuk elérése közel lehet, amennyiben ismét stabil alapjátékot nyújtanak és sikerül minél kevesebb hibával játszaniuk.

Az NB I. öt szereplős élmezőnyének második helyén a BVSC-t találjuk velünk azonos ponttal, ugyanakkor eggyel több lejátszott meccsel. A harmadik és negyedik pozíción a Vasas és a Gödöllő osztozik kettő, illetve négy pont hátrányban hozzánk képest (ugyancsak több lejátszott mérkőzéssel). Az ötödik helyezett, múlt hétvégén legyőzött Veszprém pedig hat egységgel követ minket.

Centerünk, Török Petra gondolatai az alapszakasz második köre előtt: „Izgalmas játékra számitok. Úgy gondolom, fontos, hogy koncentráltan játsszunk és betartsuk a taktikát ahhoz, hogy nyerni tudjunk.”

Női NB I. – 11. forduló
Vidux-Szegedi RSE – TFSE (01.20. 18:00)
József Attila Általános Iskola, Szeged

Sok sikert lányok, hajrá TFSE!