Férfi Extraliga Férfi NBI Röplabda

Könnyed siker a Dunaújváros ellen!

Extraligás férfi röplabdásaink három szettben verték a Dunaújváros együttesét, ezzel megszerezték első hazai győzelmüket a 2023/24-es kiírásban.

Nagy Gergely tanítványai jól kezdték a mérkőzést, agresszívan támadtak, kevés hibával játszottak. A szett vége felé haladva akkora előnyre tett szert csapatunk (21-10), hogy a DKSE-t sikerült teljesen meggátolni a felzárkózástól. Ellenfelünknek a szett végére sem sikerült lecsökkenteni a kialakult pontkülönbséget, a játszma 25-14-re zárult.

A második etapban is végig a mieink uralták a pályát. Tóth Kristóf és Quintz Tamás vezérletével meneteltünk előre (14-11), hatékony megoldásainkra nem volt ellenszere a dunaújvárosi csapatnak. Játékosaink lendületét még riválisunk vezetőedzőjének, Tomanóczy Tibornak az időkérései sem tudták megtörni (16-10, 18-10), a szett 25-19-re zárult.

Az utolsó játszmában fiainknak némileg alábbhagyott a koncentrációja, amit a sereghajtó DKSE igyekezett is kihasználni. A szett elején sikerült 3 pontos előnyt kialakítani (9-6), ám riválisunk nem adta fel, zsinórban 5 pontot szerzett, amivel ideiglenesen át is vették a vezetést (9-11). A játszma közepén a pontkülönbség csak nőtt (12-16), de a mieink ezt már nem hagyhatták annyiban. Gebhardt Norbert és Mihucz Csaba pontjainak köszönhetően 17-17-nél beértük ellenfelünket, majd a szett végén ismét brillírozni kezdtünk. A végjáték során nekünk állt a zászló, Gebhardt Norbert támadásával sikeresen lezártuk a játszmát, így a meccset is (25-22).

Csapatunk négyesütőjének, Gebhardt Norbertnek gondolatai az összecsapást követően: „Örülök, hogy sikerült nyomás alatt tartani a Dunaújvárost. Jól nyitottunk, stabilan támadtunk, a védekezésünk is rendben volt. A harmadik szett közepén kissé kiengedtünk, de a végén sikerült magabiztosan lezárni a mérkőzést. Remélem ez nagy löketet ad a csapatnak és tudunk építkezni a következő mérkőzésekre.”

TFSE – DKSE 3:0 (14, 19, 22)
Dr. Koltai Jenő Sportcsarnok, 72 néző. V: Varga T., Veress Magdolna I.

TFSE: Tóth M. 3, Gebhardt 8, Mihucz 8, Tóth K. 18, Merkler 6, Quintz 11. Csere: Laczi (liberó), Balázs B. 2, Horváth B. 2, Fenyő, Knobloch. Vezetőedző: Nagy Gergely.

Nagy Gergely tanítványai számára a következő mérkőzés a MAFC-BME ellen lesz. A szezon során már játszottunk a MAFC ellen egyszer, akkor hazai környezetben szenvedtünk 0:3-as vereséget októberben. Összességében 1 pontra közelítettük meg a MEAFC-ot, de még mindig a 11. helyen állunk.

Gyerünk srácok, hajrá TFSE!

Fotó: Borhi Mihály