Férfi MEFOB Kosárlabda Női MEFOB

Elstartolt a MEFOB rájátszás!

Az Egyetemi Kosárlabda Bajnokság a rájátszás szakaszába érkezett. Fiú csapatunk április 19-én a Közgáz SC és DSK-val, a lányok pedig 20-án a SzoESE-vel mérhették össze tudásukat a negyeddöntőkben.

A fiúk meccse a tőlük megszokott lendülettel kezdve, az első negyedben még fej-fej mellett haladva alakult, egészen a félidőig tartva a tempót. A harmadik negyedben azonban elhúzott a hazai csapat, a Közgáz együttese 10 pontos előnyt alakított ki.

A nagy küzdelemben az utolsó negyedre alábbhagyott a lendület, az ellenfél pedig tovább tudta növelni a pontkülönbséget. A Hervay Tibor és Nepp László Oszkár vezette mérkőzés eredménye így 87-68 a Közgáz javára. (17-17, 22-18, 22-16, 26-17)

Lány csapatunk mérkőzése is nagyon izgalmasan alakult a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület ellen, az idei bajnokság legszorosabb mérkőzését játszották!

Végig kiegyenlített párharc és nagy küzdelem jellemezte a mérkőzést, hol a vendég, hol a hazai csapat tett szert kisebb fölényekre: Az első negyedben a SzoESE bizonyult sikeresebbnek, míg a második játékidő végére a TFSE alakított ki előnyt!

A Dr. Magyari Tibor és Antoni Márk Ágoston által vezetett mérkőzésen a továbbiakban is izgalmas fordulatok követték egymást, végül lányaink sikeres triplákkal zárták a meccset, ezzel megszerezve a győzelmet: 64-66! (12-11, 14-22, 19-16, 19-17)

Szép arányban születtek sikeres dobások, lányaink közül 4-en is 10pont fölött dobtak! Említésre méltó, hogy ezidáig veretlen a hölgyek szereplése a 2020/21-es bajnokságban!

A visszavágókra április 26-án kerül sor: Ezúttal a fiúk fogadják a Közgáz SC és DSK csapatát, a lányokhoz pedig érkezik a Szombathely!

Hajrá TFSE!