Kosárlabda Női NBI/A

Lezárult a szezon

Április 18-án, vasárnap este lejátszotta a szezonbeli utolsó mérkőzését a TFSE-MTK női kosárlabda csapata. A 7-8. helyért zajló küzdelem második meccsén a PEAC-Pécset fogadtuk városmajori otthonunkban. Ezen a mérkőzésen Chanise Jenkins, Nevena Markovic és Dúl Panka sem volt bevethető állapotban.

A mérkőzést a vendégek kezdték tüzesebben és összeszedettebben, közel 5 perc játék után Strautmane hármasával már 10 pont volt a két csapat közti differencia. Ezt követően Németh Alma talált be kétpontos távolságból, de sajnos nem tudtuk megragadni a felzárkózás lehetőségét, így a PEAC végig uralta ezt a 10 percet. (10-27)

A második negyedben már kiegyenlítettebb volt a játék képe. Már mi is jóval gyakrabban találtuk meg a gyűrű alját, Bernáth és Kovács vállalt oroszlánrészt ebben az etapban. Azonban a PEAC rengeteg hibát tudott kiharcolni a gyűrű alatt, így lassan, de biztosan növelni tudták az előnyüket.

Félidő: 28-51

A második félidőben mi kezdtük el a pontgyártást Katona Szidónia jóvoltából. Ekkor nálunk már majdnem a teljes 2018/19-es feljutó keret volt a parketten, akik szépen ki is vették részüket a mérkőzésből, hiszen Alisia Jenkinst leszámítva, ők hozták a csapat pontjainak nagy részét. Ez meg is látszott a játék képén, ugyanis ez volt az első olyan játékrész, amikor tartani tudtuk az addig kialakult különbséget. (44-67)

A végső negyedben már kisebb csodára lett volna szükség, hogy le tudjuk dolgozni a hátrányt, de ennek ellenére is mindent megtettünk a végsőkig. Ekkorra már a baranyai csapat is megfáradni látszott. Ezt kihasználva Németh, Katona és Herman többször is eredményes tudott lenni, a hármasvolnalon túlról és belülről egyaránt. A második félidő során, most tudtunk először 20 ponton belülre férkőzni, de ezen kívül nem jelentettünk már nagyobb veszélyt a vendégekre.

Végeredmény: 62-80

Ezzel a PEAC-Pécs lett a 2020/2021-es szezon 7. és mi pedig a 8. helyezettek. Mindkét félnek hatalmas gratuláció jár, mivel egyiküket sem kímélte a balsors a szezon során!