Kosárlabda Női NBI/A

Szerződést hosszabbított csapatkapitányunk!

Örömhírként jelenthetjük be, hogy élvonalbeli női kosárlabdacsapatunk kapitánya és irányítója – Chanise „Trixy” Jenkins – immáron harmadik idényét kezdi meg velünk a 2021/22-es kiírásban.

Trixy az elmúlt két szezonban oroszlánrészt vállalt sikereinkből, rengeteget harcolt és mentorként járult hozzá fejlődésünkhöz. Szakmai stábunk egyöntetűen ítélte meg úgy, hogy szeretne a jövőben is együtt dolgozni a 28 éves amerikai játékossal.

Chanise Jenkins 2020/21-es mutatói (alapszakasz)

  • 17.9 pont/meccs
  • 5.7 assziszt/meccs
  • 6 lepattanó/meccs
  • 23.5 VAL/meccs

Trixy azon túl, hogy fantasztikusan lát a parketten és kiváló játékosnak bizonyul, rengeteget segít fiatalabb, nála kevesebb rutinnal rendelkező játékosainkak. Mentalitását mi sem tükrözi jobban, mint az elmúlt egy hónap, hiszen sérülése ellenére igyekezett minden helyzetben csapatunk mellett lenni. Műtétét követően – a sérült kezét mellőzve – gyakorlatilag egyből már aktívan vett részt az edzéseken.

A hosszabbítás bejelentését követően néhány kérdést tettünk fel neki, melyeket most olvashattok.

Örömteli hír mindannyiunk számára, hogy immáron 3. szezonodat kezded meg nálunk. Hogyan érzed magad a TFSE-MTK-nál?

Trixy: Számomra is öröm! Otthonosan érzem magam a TFSE-nél és Budapesten is. Nagyon szeretem a stábot és a csapatot, bárkiért képes lennék tűzbe tenni a kezem, annyira közel állunk egymáshoz.

Elnézve az elmúlt két évet, kérdés nem fér hozzá, milyen erős is az összhang közetek. Mire számítasz a 2021/22-es szezonban?

Trixy: A soron következő idény kapcsán egy szó jut eszembe: fejlődés. Minden színtéren javulni szeretnénk, fizikálisan és mentálisan egyaránt. Ez lesz a harmadik szezonom a TFSE-MTK-nál, tisztában vagyok vele és teljesen tudok azonosulni a stratégiánkkal. Részemről két dolog garantált, a lehető legjobb játékra fogok törekedni minden pillanatban, továbbá igyekszem minden tudásomat, tapasztalatomat átadni a többieknek. Az egyedülállóan családias légkör eredményeként olyan összhang uralkodik csapaton belül, ami nagyon ritka és magával ragadó. Természetesen szeretnénk fejlődni és hatékonyabb támadójátékkal, védekezéssel előrukkolni jövőre.

Kérlek értékeld a mögöttünk álló két szezont. Miben volt más a mostani kiírás a te szemszögedből a 19/20-as kiíráshoz képest?

Trixy: 2019 őszén újoncok voltunk, nem ismert senki minket az élvonalban. Voltak szurkolók, így teljesen más atmoszféra uralkodott a csarnokokban. Minden csapattal fel tudtuk venni a versenyt, hiszen nem igazán tudták az ellenfelek, mire is számítsanak ellenünk, mi pedig nem ismertünk lehetetlent és törtünk előre. A második idényben már teljesen más forgatókönyv várt ránk. Az egész évadot meghatározta és korlátok közé helyezte a koronavírus járvány. Sajnos nem túlzás kijelenteni, alig vagy talán nem is tudtunk teljes kerettel edzeni és kiállni a mérkőzéseinken. Ennek ellenére nagyszerű szezonunk volt. Bejutottunk idén is a Magyar Kupába és ezúttal sem vallottunk szégyent. Ezt követően foghíjas kispadunk ellenére is sikerült kivívnunk a rájátszást, ahol volt olyan mérkőzés, melyen három kezdőjátékost is mellőznie kellett a csapatnak. Ekkor mutatkozott meg legfőbb erősségünk, az összetartás, amihez kellő rugalmasság is társult, így a körülmények ellenére is harcképesek tudtunk maradni. Hálás vagyok, amiért idén is részese lehettem a TFSE-MTK sikereinek, örömmel folytatom itt jövőre!

Köszönjük Trixynek a válaszokat és az elmúlt két évadban nyújtott alázatos, szorgalmas munkát. Már most várjuk az új idény kezdetét!