BLSZ I Labdarúgás

Startol a labdarúgó idény!

A tavalyi idényben feljutóként 13. helyen zárt labdarúgó csapatunk a budapesti élvonalban. Akkor a bentmaradás lett kitűzve elsődelges célként, amit végül sikerült is megvalósítani. A 2023/24-es szezonra megújuló vezetéssel, szakmai stábbal és kerettel fordulnak focistáink, akik első csapatsportágunkként kezdik meg a szereplést ezen a hétvégén.

Sorrendben haladva kezdjük újdonsült szakosztályvezetőnk, Sztranyovszky Márk ismertetésével, akinek munkáját hosszú évek óta láthatjuk a TFSE Futsal élén. Sztranyovszky a megújuló labdarúgócsapatról az nb1.hu-nak számolt be elsőként. A csapat legfőbb céljai között a stabil BLSZ I-es szereplés és a TF-es hallgatókra való építés szerepel. Szakmai igazagtónk Prukner László, a Sportjáték Tanszék labdarúgó csoportvezetője lett. Nem ismeretlen a terep számára, ugyanis 2018-tól 2020-ig a Ferencváros utánpótlását igazgatta, majd 2022-ben a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke lett.

A vezetőedzői posztot Kovács Gábor – korábbi játékosunk – vette át, aki komoly NB I-es múlttal rendelkezik. A Vasas egyesületénél mutatkozott be 2006-ban, majd játszott a DVTK-ban, Pakson, a ZTE-nél is, majd a BVSC-től igazolt a hozzánk 2021-ben. 2008-09-ben Svájcban is légióskodott az FC Winterthur és Kreuzlingen együtteseinél. Hegedüs Lajos kapusedzőnk szintén látható nyomot hagyott a magyar futballban. A korábbi válogatott kerettag meghatározó játékos volt az NB I-ben több csapatnál is. Kellő tapasztalatával nagy segítségére lehet hálóőreinknek. Vezetőedzőnk munkásságát játékosunk, Radnai György segíti, aki 2020-ban csatlakozott a TFSE kötelékéhez, ezt megelőzően több évet húzott le az NB II-ben és az NB III-ban. Hasonlóan alappillérnek mondható Bagdi Csilla, aki továbbra is a technikai vezető szerepet tölti be a szakosztálynál.

A stábot követően forduljunk rá a játékoskeretre, ami az idei évben bő 20 főből áll. A csapatban szerepelnek korábbi TFSE labdarúgó / futsal játékosok, TF hallgatók és kellő rutinnal rendelkező húzóemberek is.

Ami a most hétvégén startoló szezont illeti, sűrű programmal rajtol el a budapesti I. osztály. Alig másfél hónap alatt 8-9 mérkőzés (Budapest Kupa továbbjutás függvényében) vár a srácokra, akik feltüzelve várják az előttük álló megmérettetéseket. Elsőként 5 idegenbeli találkozót vívunk, sorrendben az Issimo, Svábhegy, SZAC, Polgári SC (BP. Kupa), Vízművek ellen. Az első hazai összecsapásra az Építők ellen kerül majd sor szeptember 16-án szombaton 19 órától a hamarosan megnyíló Dr. Koltai Jenő Sportközpontban (Csörsz utca), ahová hosszú évek után költözhetünk majd vissza.

A bajnokság tehát ezen a hétvégén (08.19. 10:00) elstartol számunkra, első ellenfelünk a legutóbbi szezont 14. helyen záró Issimo lesz, akik ellen a Vasgolyó utcában játszunk szombaton délelőtt 10 órától.

Hajrá srácok, hajrá TFSE!