BLSZ I Labdarúgás

Biztató kezdés – győzelem az 1. fordulóban!

Ismerős arcok néztek farkasszemet a budapesti labdarúgó élvonal 2023/24-es szezonjának nyitányán. Az Issimo SE és a TFSE egyaránt feljutóként harcolt a legutóbbi kiírásban, ahol mindkét fél célja a kiesés elkerülése volt, amit el is tudtak érni. Ezúttal tiszta lappal kezdődött a küzdelem, de a korábbi rivalizálás még éreztette hatását.

Ahogyan felvezetőnkben írtuk, jelentős változásokon esett át csapatunk, amitől nem titkoltan előrelépést vártunk. Az új szakmai stáb munkája és a megerősödött játékosállomány egyből az első fordulóban éreztette hatását. Bátor, ötletes focit játszottak fiaink az esős szombati kezdés során, melynek végén megérdemelten gyűjtöttek értékes pontokat. A parázs hangulatú mérkőzésen 9 sárgalap került kiosztásra, ami soknak mondható a bajnoki startok viszonylatában, bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem ezen a találkozón villant a legtöbb lap a BLSZ I. hétvégi nyitányán.

Küzdős szellemben futottunk fel a pályára, a 30. percben Brkic 20 méteres szabadrúgásgóljával jutottunk előnyhöz, amit nagy nyomás alatt sikerült megtartanunk. A félidő végére fordulva büntetőt is rontott a hazai csapat. A második etapban kontrákra építve igyekeztünk tartani az előnyünket. A csapathoz visszatérő Nemes révén 0–2-re nőtt az előnyünk a 60. percben. A véghajrára fordulva (87.) szépített a házigazda, a 90. percben viszont megadtuk a kegyelemdöfést, Bodnáruk góljával 1–3 arányban zártuk le a párharcot.

BLSZ I. osztály
1. forduló
XV. kerületi ISSIMO SE – TFSE 1–3 (Szokoli 87., ill. Brkic 30., Nemes 60., Bodnáruk 90.)
Budapest, Vasgolyó utcai Sporttelep. Vezette: Pozsony

Sikerünknek hála a 3. helyen várjuk a 2. fordulót, ahol az 1–3-as vereséget elszenvedő Svábhegy otthonába látogatunk. A mérkőzés pénteken (08.25.) 20:00-tól kerül megrendezésre.

Szép volt srácok, így tovább!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!