BLSZ I Labdarúgás

Újonc következik!

A BLSZ I-es bajnokság 2. körében az egyik újonchoz látogatnak labdarúgóink. Az első fordulóban 1–3 arányú vereséget elszenvedő XII. Kerület Svábhegy ellen idegenben bizonyíthat a győzelemmel startoló TFSE.

Csapatunk éppen olyan arányban tudott nyerni a hétvégén, amilyen végeredménnyel a soron következő ellenfél vereséget szenvedett. A nyitó fordulóban az Issimo SE-vel néztünk farkasszemet, ahol Brkic, Nemes és Bodnáruk góljaival zsebeltük be a három pontot. Ezúttal egy jóval ismeretlenebb focit játszó alakulat következik, akik rejtegethetnek meglepetést a játékukban.

Forrás: Issimo SE

A Svábhegy idei kerete a tavalyira épül nagyrészt, ez érthető, hiszen a 2022/23-as BLSZ II. mezőnyének egyik legerősebb alakulataként voltak ismertek. Érdekesség velük kapcsolatban, hogy a budapesti I. osztály tavalyi ezüstérmesének (REAC) NB III-ba történő feljutása, illetve a fővárosi kieső nélkül záruló NB III-as szezon is kellett ahhoz, hogy idén a BLSZ I-ben indulhassanak. A lehetőséget olyannyira megragadták, hogy a SZAC elleni debütálás során vezető találatot szereztek a 16. percben Bánk Levente révén. A mérkőzést végül a vendég Szentlőrinc nyerte, pont nélkül hagyva az újoncot. Elnézve a svábhegyi keretet és szellemiséget, biztosra vehető, hogy mindent meg fognak tenni a siker érdekében.

Ami minket illet, hétről hétre alázattal készülnek a fiúk Kovács Gábor vezetőedző irányításával, a sikeres idényrajt pedig további motivációt jelenthet számukra az eredményes folytatáshoz. Nehéz lehet ugyanakkor a TFSE-s játékosok dolga, mert még mindig messze van az első hazai megmérettetés (09.16.), de ha az éppen szemük előtt lévő célokra koncentrálnak, akkor biztosan nem adódik probléma és tovább gyarapíthatják a megszerzett pontok számát!

BLSZ I. 2. forduló
XII. Ker. Svábhegy – TFSE
2023.08.25. (péntek) 20:00 – BVSC Up. Labdarúgó centrum

Hajrá srácok, hajrá TFSE!