BLSZ I Labdarúgás

Hiába a vereség, elértük a célt, amit év elején kitűztünk!

BLSZI-es labdarúgóink az idény utolsó bajnokiját Csepelen játszották, azonban a Hollandi Úti Sporttelepről nem sok jó emlékünk marad. Elekes mester tanítványai 6-0-ás vereséget szenvedtek a 6. helyen végzett Csepel UFC kft. csapatától, de mindezek ellenére, sikerült megvalósítani az év elején kitűzött célunkat.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Az első félidőben viszonylag korán, már a 9. percben vezetést szereztek a hazaiak. Ezt követően a mieink inkább a sárgákat kezdték el gyűjteni, ami pedig a rivális malmára hajtotta a vizet. Nem sokkal a pihenő előtt sikerült megdupláznia előnyét a Csepelnek, így 2-0-ás vezetéssel indulhattak meg az öltöző felé. Senki nem gondolta volna, hogy ezek után még jobban bekeményítenek, pedig de.

A 49. percben becserélt Jamoul Harun, csak a rend kedvéért előbb besárgult, majd gólt szerzett és tette mindezt szűk negyed óra alatt. Gyakorlatilag el se végeztük a kezdőrúgást már allhattunk is fel az újabbhoz, mivel ismét a hálónkban landolt a labda. Az első gól szerzője, Tolnay Rokkó nem aprózta el a dolgot és második gólját is, de nem ezzel, hanem Kékesi találatával zárult be a kör a 75. percben.

Csepel UFC kft. – TFSE 6-0 (Tolnay 9., 71., Tóth D. 41., Harun 63., Kis T. 65., Kékesi 75.)

Forrás: MLSZ

Szerencsénkre nem osztott, nem szorzott a bajnokság szempontjából és a biztos bennmaradást jelentő 13. helyen zártunk. Az év elején kitűzött cél is az volt, hogy ne essünk ki rögtön a feljutás követő első idényben, ahogy az az újoncokkal rendre előfordul. Velünk utoljára ez a 2017/18-as szezonban esett meg, de amellett se menjünk el szó nélkül, hogy a másik feljutó Issimo is bent tudott maradni, 3 ponttal megelőzve az Ikarus BSE-t. Összességében viszont elégedettek lehetünk, mivel a fiúk szezon közben több fontos meccsen is megmutatták, hogy igenis ott a helyünk a budapesti élvonalban!