Férfi NBII Kézilabda

Stabil maggal várjuk az új évadot! – Kezdődik a férfi kézilabda NB II.

Férfi kéziseink a legutóbbi szezonban az elmúlt 10 év legsikeresebb eredményét produkálták NB II-ben elért 4. helyezésükkel. A most kezdődő idény rengeteg változást hozott a sportág és különösen az NB II-es bajnokság számára. Csökkent az utánpótlás korosztály felső korhatára, illetve változott a szezon lebonyolítása. Utóbbira a létszámcsökkentés miatt került sor, idén ezért már alapszakaszból és rájátszásból áll a szezon. Férfi kézilabdacsapatunk a „B” jelű csoportba került, ahol a Budakalász, Budapesti Honvéd, BVSC-Zugló, Máv Előre, FTC U21, Kistext, Dunakeszi lesznek az ellenfelek.

Ujvári Bence vezette tavalyi gárdánkból mindössze 6 játékosunk maradt, ám öröm az ürömben, hogy mindegyikük oszlopos tagja volt a parádésan menetelő csapatnak. Köztük van Bohuniczky Bátor, aki 131 találatával a házi góllövő lista élén, az összetett versenyben pedig az 5. helyen végzett. Rajta kívül Musztács Dánielre, Karniczky Márkra, Szabó Mátéra, Bernáth Bencére és Bódy Botondra is számíthatunk.

Erősítésnek mondhatjuk, hogy négy mezőnyjátékos is érkezik az NB I/B-s RKSK-ból, akik kettős játékengedéllyel lehetnek csapatunknál: Török Ádám, Török Ákos, Kovács Bence, Vörös Olivér, mellettük kapus poszton De Ridder Roberttel számolhatunk még Vecsésről.

Az első fordulóra most szombaton kerül sor a VS Dunakeszi ellen. Ellenfelünk az előző idényben az NB II – Észak csoportját erősítette, ahol 18 mérkőzés alatt négyszer tudott nyerni, kétszer játszott döntetlent és tizenkét alkalommal szenvedett vereséget, így a bajnokság végén a tabella 8. helyét foglalták el.

Szeptemberi menetrendünk a lentiek szerint alakul. Hazai mérkőzéseinkre a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban kerül sor. Tavaly sikerült győzelemmel indítani a bajnokságot, reményeink szerint idén is hasonló kezdésnek lehetünk majd szemtanúi!

NB II. „B” csoport – 1. forduló
VS Dunakeszi – TFSE (09.09. 18:00)
Dunakeszi, Magyarság Sportcsarnok

Hajrá srácok, hajrá TFSE!