Kézilabda Női NBII

Izgalmas szezonra számítunk! – Hétvégén rajtol a női kézilabda NB II.

Női kéziseink a legutóbbi két szezonban egyaránt a dobogó harmadik fokáig jutottak. Az utánpótlás korhatár csökkentése miatt jelentős változáson esett át a keret, ám Herbert Krisztián vezetőedzőnek jó szokása, hogy nem ismer lehetetlent és kőkemény gépezetet kovácsol. A férfi NB II-es bajnoksághoz hasonlóan a hölgyek számára is változik a lebonyolítás rendszere, az alapszakaszt követően rájátszásra kerül sor, ahová minden csoportból 4 alakulat kerülhet.

TFSE-s lányaink az „F” jelű csoportba kerültek, ahol a SZISE, Budaörs U21, Csepel, Érd U21, FTC U21, Tököl és Szigetszentmiklós II. lesznek az ellenfelek. A felsorolt alakulatok közül a SZISE és a Tököl mondhatni ismeretlenek, ahogyan némileg a Szigetszentmikós II. is, ugyanis a többiek ellen már mind játszottunk a legutóbbi évadban.

A tavalyi keretből mindössze hárman maradtak a mester kezei alatt: Vereszky Nóra, Konkoly Kata és Bréda Borbála. Azonban van egy visszatérőnk is Csóka Eszter személyében, aki korábban több szezonon át viselte egyesületünk színeit. Rajtuk kívül 13 új érkezőnk van, közülük kettős engedéllyel léphet majd pályára Poczetnyik Dóra, Sipos Petra és Marik Dalma akik a Tempoból, illetve Ádám Gréta a SZISE együtteséből kerültek hozzánk.

A hölgyek első bajnokijára vasárnap kerül sor a VSK Tököl ellen hazai környezetben, azonban még nem a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban, hanem a SOTE Zágrábi úti Sportcsarnokában.

A 2022/23-as évad nyitányán lányaink kisebb erődemonstrációt tartottak, ahol 33:23-ra verték a Budaörsöt. Az aktuális ellenfél (Tököl) hibátlanul teljesítette a Pest vármegyei bajnokság alapszakaszát, miután 18-ból 18 meccsen győzelemmel zártak. Biztosak lehetünk abban, hogy félelem nélkül akarják berúgni az NB II. ajtaját.

NB II. „F” csoport – 1. forduló
TFSE – VSK Tököl (09.10. 14:00)
SOTE Sportcsarnok, Budapest

Hajrá lányok, hajrá TFSE!